Video: Tidligere indsatte overrasker Louise efter 25 år bag tremmer

Det er nu over 25 år siden, at Louise Adrian trådte ind i de danske fængsler som organist og senere korleder for Fangekoret.

- Ej, nu skal jeg ikke stå her og græde.

Sådan siger Louise Adrian, korleder for Fangekoret, da hun ser videoen, som seks af korets medlemmer har optaget. I videoen sætter de ord på, hvor stor en forskel koret har haft for dem.

- Tak fordi, du fik lokket mig med i koret, selvom jeg var skeptisk i starten. Fangekoret er blevet en anden familie for mig, og som vi synger i Fangekorssangen, er du blevet vores anden mor, siger én.

- Jeg vidste godt, at det gav dem noget at være med, men at høre dem sætte ord på det, er meget rørende, siger Louise Adrian til TV 2 Lorry.

I dag er det mere end 25 år siden, hun første gang trådte indenfor i det danske fængselsvæsen som organist. Her tog hun snart initiativ til at stifte Fangekoret, der giver indsatte mulighed for at prøve kræfter med fællessang og musik både under og efter deres afsoning.

Ville være et "helt andet sted" uden koret og Louise

En af de tidligere indsatte, der medvirker i videoen, er Tom Hansen. Siden sin løsladelse har han været ansat som projektmedarbejder i Café Exit, hvor tidligere og nuværende indsatte kan mødes og få hjælp. 

Han har været medlem af koret både under og efter sin afsoning, og han er glad for, at kormedlemmernes video til Louise Adrian falder i god jord.

- Det kan stadig komme bag på hende, at vi er så mange, der er taknemmelige for det store arbejde, hun har gjort. Det er dejligt, hun påskønner det, og det er altid dejligt at overraske nogen positivt. Personligt ville jeg være et helt andet sted i mit liv, hvis ikke jeg havde mødt hende, siger Tom Hansen.

Se hele kormedlemmernes video til Louise.

Har udgivet bog om sit liv bag tremmer

Fangekoret levede først et stille liv bag fængslets mure, men efter en cd-udgivelse i 2004 kom der pludselig en del presseomtale. Senest kom koret direkte ind i de danske tv-stuer, da et medlem tog til audition på X Factor.

- Omtalen gjorde, at medlemmerne tog det lidt mere alvorligt, fortæller Louise Adrian.

- Så ville de gerne gøre det godt, når vi var ude og give koncerter rundt om i landet. Det skabte et fællesskab, som jeg slet ikke havde regnet med, fortsætter hun.

Under coronapandemien har korets aktiviteter været på pause. Til gengæld har det givet Louise Adrian mulighed for at forevige sine oplevelser med Fangekoret i en bog. Og når landet åbner op igen, gør Fangekoret det samme, forsikrer Louise Adrian.

- Jeg gør det, fordi det giver mig rigtig meget at synge med de indsatte og se den glæde, det spreder. Det gør stort indtryk, at det får betydning for dem hver især, og at jeg kan være med til at forandre noget i hverdag bag murene.

I videoen i toppen af artiklen kan du se Louise Adrian blive overrasket med videoen fra nogle af Fangekorets medlemmer.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik