Elever rydder op i Dyrehaven: "Det er jo os der har rodet"

Gymnasieelever fra Ingrid Jespersens Gymnasieskole hjalp lørdag skovridderne med at rydde op i Dyrehaven.

Det er en fast tradition, at eleverne på Ingrid Jespersens Gymnasieskole på Østerbro tager i Dyrehaven dagen efter "puttefesten" og rydder op. 

quote Det ville jo være mærkeligt, hvis nogle andre skulle rydde op efter, vi har været ude og fulde os.

Anneli Søgård-Høyer, elev på Ingrid Jespersens Gymnasieskole

- Da vi var derude, så var vi de eneste gymnasieelever, siger Anneli Søgård-Høyer, der er elev på Ingrid Jespersens Gymnasieskole, til TV 2 Lorry.

Det er dog ikke mange gymnasier i Københavnsområdet, hvor eleverne trodser tømmermændene og tager i Dyrehaven for at rydde op efter den store introfest. Derfor opfordrer Ingrid Jespersens Gymnasieskole nu de andre gymnasier i området til at træde i karakter.

- Det giver jo meget god mening. Det er jo os, der har rodet. Det ville jo være mærkeligt, hvis nogle andre skulle rydde op efter, vi har været ude og fulde os, siger Anneli Søgård-Høyer, der er elev på Ingrid Jespersens Gymnasieskole, til TV 2 Lorry.

Et krav fra gymnasiet

Det er et hold af tutorer fra Ingrid Jespersens Gymnasieskole, som tog ud og ryddede op lørdag morgen, og der var nok at tage fat i. Fra gymnasiets side er det et krav, at man skal være med til at rydde op efter den store "puttefest", hvis man vil være tutor.

Naturstyrelsen havde lørdag otte mand i Dyrehaven, som arbejdede godt og vel ti timer, og mandag skal de ud og fjerne det sidste skrald. Ifølge Naturstyrelsen så har der været cirka 30 unge mennesker, som har hjulpet til med oprydningen.

- Assistancen til at få ryddet op er enormt svær at få, for hvem er det, vi skal adressere. Den positive historie er, at der trods alt kom nogen og ryddede op, og den cadeau skal de have, siger Steen Bjarke Hansen, der er skovfoged i Naturstyrelsen, til TV 2 Lorry.

Forbud er ikke vejen frem

Den store mængde affald, som gymnasieleverne hvert år efterlader i Dyrehaven, har fået De Konservative til at reagere. Partiets miljøordfører er klar til at forbyde festen i Dyrehaven næste år, hvis der ikke bliver arrangeret fælles oprydning.

- Jeg vil kontakte miljøministeren for at høre, om vi kan stille det krav næste år, at medmindre der bliver arrangeret noget fælles oprydning, og man dermed tager ansvar for den fest, man holder - ja, så kommer vi ikke til at give tilladelse til, at man må bruge Dyrehaven til det her. Det er jo et offentligt areal, så det er vores ret at disponere over det, siger Mette Abildgaard, miljøordfører i Det Konservative Folkeparti, til TV 2 Lorry.

Ifølge gymnasieeleverne er et forbud dog ikke vejen frem. For fjerner man "puttefesten" fra Dyrehaven, så vil festen bare blive flyttet et andet sted hen.

- Jeg tror, at man bliver nødt til at acceptere, at vi kommer til at gøre det alligevel. Så man kan ligeså godt bare omfavne det, og så få os til at gøre det på en god måde, siger Anneli Søgård-Høyer.

Spørg Os - Afstemning

_