Lyngby skal lægge græs til Europas bedste fodboldspillere

Når UEFA markerer sit 60-års jubilæum for den første EM-slutrunde nogensinde, er Danmark blandt de 12 værtslande. Her stiller Lyngby sit træningsanlæg til rådighed.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Cristiano Ronaldo, Robert Lewandowski eller Kylian Mbappé kan være nogle af de helt store stjerner, som sportsglade borgere omkring Lyngby kan krydse fingre for at opleve til næste sommer.

Når EM i fodbold sparkes i gang i 2020, bliver det med de største europæiske fodboldspillere løbende rundt på græsbaner i hele Europa.

I anledning af den europæiske fodboldorganisation UEFA's 60 års jubilæum for turneringen, spilles den nemlig i en særudgave i hele 12 forskellige lande, hvor Danmark er det eneste værtsland i Norden. 

Fire kampe skal spilles i Parken, hvoraf Danmark forhåbentlig selv er garanteret at spille to kampe på hjemmebane - hvis de vel og mærke kvalificerer sig gennem top to i deres EM-kvalifikationsgruppe. 

Senere kan publikum også glæde sig til at opleve en ottendedelsfinale i Parken.

Fodboldstjerner i Lyngby

Alle festlighederne ved europamesterskaberne varer fra den 12. juni til den 12. juli, hvor der spilles finale i London. 

Eftersom Danmark er vært for fire kampe, vil der naturligvis være fodboldlandshold, som har brug for et sted, hvor de træne op til kampene i Parken.

quote Værtskabet kan forhåbentlig være med til inspirere endnu flere børn, unge, voksne og seniorer til en aktiv fritid.

Mette Schmidt Olsen (K), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune. 

UEFA har derfor bedt DBU om at finde fire såkaldte 'Team Base Camps', og her har Lyngby-Taarbæk Kommune sagt ja til, at Lyngby Idrætsby kan bruges som træningssted for ét af landsholdene.

Tidligere er det ellers kommet frem, at både Rudersdal og Hørsholm Kommuner i sidste ende sagde nej til at blive værtsby under slutrunden, fordi UEFA's krav om især forsikring af de udenlandske spillere har været alt for strenge. 

- Vi bliver mødt af en mur. En meget professionel og i øvrigt meget velhavende organisation prøver at vælte et kæmpe ansvar over på kommunerne. At påtage os deciderede økonomiske ansvar for elitespillernes ve og vel er helt ude af proportioner, udtalte borgmester i Rudersdal Jens Ive (V) til TV 2 Sport i november.

Men i Lyngby-Taarbæk Kommune er man nu blevet lovet, at DBU vil stå for forsikringen af alle træningsanlæg under EM, og her glæder man sig derfor til at blive værtsby for de første EM-kampe på dansk grund nogensinde. 

- Lyngby-Taarbæk er en rigtig fodboldkommune med over 3.500 spillere i alle aldersklasser og otte, lokale fodboldklubber. Værtskabet kan forhåbentlig være med til inspirere endnu flere børn, unge, voksne og seniorer til en aktiv fritid og måske give lyst til selv at begynde at spille fodbold, siger Mette Schmidt Olsen (K), formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Lyngby-Taarbæk Kommune og tilføjer: 

- Og så satser vi selvfølgelig på, at et landshold vælger de attraktive træningsfaciliter i Lyngby, for så planlægger vi i samarbejde med UEFA forskellige fodboldevents for byens borgere og besøgende i forbindelse med træningsperioden, som ligger fra slutningen af maj til midten af juli 2020. 

DBU afholdt møde i november med 35 storkøbenhavnske fodboldklubber. Her lagde de sammen strategien, der skal skabe en fodboldfest i 2020. 

 

Sætter Lyngby på kortet

Europamesterskaberne i fodbold blev første gang afholdt i 1960, hvor Frankrig var værter for begivenheden. 

I dag er omkring 275 millioner aktive fodboldspillere og 3,5 milliarder fans over hele verden med til at gøre fodbold til den mest populære sportsgren i Europa. 

Fodbold-EM regnes desuden for at være verdens tredjestørste sportsbegivenhed, kun overgået af OL og VM.

Derfor kan Lyngby-Taarbæk Komune nu se frem til at blive en aktiv del af den største sportsbegivenhed i Danmark nogensinde. 

- Vi er stolte af, at vores stadion i Lyngby Idrætsby efter den omfattende renovering har en så høj standard, at UEFA har ønsket at indgå aftale med os om at tilbyde stadion til træning for et fodboldlandshold. Fodbold kan bygge bro på tværs af forskelligheder og skabe fællesskab, og vi håber, at kommunens mange fodboldinteresserede borgere både fans og amatørspillere vil få glæde af vores samarbejde med UEFA, siger borgmester i Lyngby-Taarbæk Kommune Sofia Osmani (K). 

Fakta om EM 2020 i København

Europamesterskaberne spilles fra den 12. juni til den 12. juli 2020. 

 

De 12 værtsbyer er: Amsterdam, Baku, Bilbao, Budapest, Bukarest, Dublin, Glasgow, København, London, München, Rom, Skt. Petersborg.

 

Åbningskampen spilles i Rom den 12. juni 2020.

 

Hver by får tildelt fire kampe med undtagelse af London, som får syv kampe, heraf semifinaler og finale.

 

De fire kampe spilles i Parken i København. Kampdatoerne er:

Lørdag den 13. juni, torsdag den 18. juni, mandag den 22. juni og mandag den 29. juni.

 

Lodtrækningen til EM i 2020 puljekampene finder sted 1. december 2019.

 

Kilde: DBU 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

hus

Køber vil jævne bevaringsværdigt hus med jorden: Nu blander politikere sig

20220624-235434-L-5008x3151ma

Programmet for Fredagsrock er på plads:
Fire koncerter kræver pladsreservation

Rotte

Rotteekspert: Skraldekoks i København kan inden længe blive et problem - særligt et sted er sårbart

Vis mere
Alkohol og unge. Forbrugerombudsmanden melder Club Retro i Helsingør til politiet.

Beskyldes for at markedsføre druk-fester til unge:
Kæmpesag på vej mod diskotek

Strejke, skraldemænd

Strejkende skraldemænd opløser blokade på Amager

Vis mere