Nordsjællandsk kommune i alvorlige økonomiske vanskeligheder

Økonomien i Lyngby-Taarbæk er så presset, at borgerne kan se frem til velfærdsforringelser.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Borgerne i Lyngby-Taarbæk kommer til at opleve ringere kommunal service på en række centrale velfærdsområder i den kommende tid. 

Sådan lyder den nedslående melding fra borgmester Sofia Osmani (K) i en pressemeddelelse på kommunens hjemmeside. 

Kommunen har i en længere periode været udfordret i forhold til at få økonomien til at hænge sammen, men nu har en række omstændigheder været årsag til, at der ikke er nogen vej udenom serviceforringelser for kommunens over 55.000 indbyggere. 

Og ifølge borgmesteren er de omstændigheder blandt andet, at der har været prisstigninger i samfundet, øgede udgifter til vikarer, krigen i Ukraine og manglende kompensation for kommunens udgifter i forbindelse med corona-krisen. 

Ser ind i underskud på 50 millioner kroner

- Udfordringerne på vores budget er en konsekvens af alle de udfordringer, vi har stået overfor, og derfor ser vi ingen anden udvej end at gribe ind nu, siger Sofia Osmani til TV 2 Lorry.

Det er endnu ikke klart, hvor stor budgetoverskridelsen er på i år, men en budgetopfølgning skønner, at der alene i år kommer til at mangle 50 millioner kroner på ældreområdet og det specialiserede socialområde.

Og derfor er det endnu for tidligt at blive konkret om, hvilke centrale velfærdsområder, der vil opleve en forringet kommunal service. 

Men det står allerede klart, at det vil ramme kommunens borgere i de næste år fremover. 

Vi ved endnu ikke, hvor tallene præcist ender henne, men vi ser ind i 50 millioner kroner i merforbrug, og derfor er vi nødt til at se på, hvor vi kan ændre vores serviceniveau. Vi har allerede effektiviseret over flere år, så når vi skal spare så mange penge, kan vi ikke gøre det, uden at mange vil kunne mærke det, siger Sofia Osmani. 

Du har læst en artikel fra TV 2 Kosmopol


Spørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Metrolinje KBH

Se kortet:
Her vil flertal lægge ny metrolinje i København

20180807-153213-6-5406x3604ma

Nyt gennembrud: Forskere finder årsag til hyppig hjernesygdom

Vis mere