Rødt flag: Spildevand lukker syv strande

En planlagt spildevandsudledning lukker syv strande fra Svanemøllen til Taarbæk.

Lige nu skal vinterbadere være særligt opmærksomme på badevandskvaliteten, inden de hopper i bølgen. 

For en planlagt spildevandsudledning giver rødt flag på syv strande fra Svanemøllen og nordpå til Taarbæk.

Udledningen skyldes, at Lynetteledningen midlertidigt skal lukkes for at blive omlagt ud forTuborg Syd-grunden i Hellerup, hvor der lige nu bliver bygget nye boliger. 

Ledningen blev lukket lørdag d. 4. marts, og siden da har der været rødt flag det meste af tiden på de syv strande. 

- Det er især colibakterier, der gør, at der kommer rødt flag på strandene. Det er vand, der normalt ville blive ledt ud til rensningsanlægget på Lynetten, der lige nu bliver ledt ud i havet, efter det er blevet mekanisk renset, forklarer Arne Kristensen, Chef for Afløb, Nordvand. 

Ingen kolde dukkerter

Anders Christensen er medlem af Skovshoved Havbad og en af de vinterbadere, der har modtaget en sms, der advarer om, at der er rødt flag på flere strande. Han bader selv længere nordpå, hvor der ikke er rødt flag, men han håber, at alle er opmærksomme på advarslen, så de ikke hopper i det forurenede vand. 

- Der er måske nogle vinterbadere, der ikke ved det, der kunne finde på at hoppe i det beskidte vand. Og samtidig er det ærgerligt for miljøet, siger Anders Christensen.

Han synes, at det er godt, at det foregår om vinteren, men håber, at det hurtigt er overstået, så vinterbaderne trygt kan få en kold dukkert. 

- Der er mange, der holder meget øje med, hvad der kommer til at ske, siger Anders Christensen. 

Nordvand har varslet, at arbejdet kommer til at vare mellem to og fire uger. 

- Vi kan ikke være mere præcise, for det kommer an på, hvordan arbejdet skrider frem, men indtil videre går det planmæssigt. Så det ser ud til, at vi holder tidsplanen, hvor det maksimalt tager fire uger, siger Arne Kristensen, Chef for Afløb, Nordvand.

Det er vandzonen som går her fra Skodsborg og til Hellerup, der er ramt. 

En sjælden hændelse

Det mekanisk rensede spildevand bliver ledt ud i Øresund ud for Skovshoved Havn 1, 6 km fra kysten.

- Cirka 25.000 kubikmeter i døgnet i runde tal, oplyser Nordvand. 

Inden arbejdet gik i gang, vidste man ikke, om det ville gå ud over badevandskvaliteten, for det afhænger af strømmen, hvor spildevandet bliver ledt hen.

- Det er strømmen, der afgør, om strandene bliver lukket, lige nu bliver vandet ledt ind mod kysten, siger Arne Kristensen, Chef for Afløb, Nordvand.

Nordvand fortæller, at det kun er fordi, at arbejdet på ledningen ikke kan gøres uden, at ledningen bliver lukket, at det er blevet nødvendigt at lede spildevandet ud i havet på denne måde.

- Det er ikke noget, man har for vane at gøre. Det er kun, når der er helt nødvendige reparationer, at man gør det. Mit bud er, at det er 15-20 år siden, det er sket sidst, siger Arne Kristensen, Chef for Afløb, Nordvand. 

Nordvand anbefaler, at man tjekker badevandsoversigten, hvor man kan se, hvor der er røde flag. 

Det kan du se her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik