Oversigt

Seneste nyt

Borgmestre kommenterer overfald på statsministeren

Fredagens overfald på Mette Fredriksen har vakt opsigt både herhjemme og i udlandet. Og på de sociale medier kommenterer en række borgmestre nu episoden.

Det gælder for eksempel Køges socialdemokratiske borgmester, Marie Stærke, der på Facebook skriver:

- De bedste tanker til vores statsminister. Tænker på alle os, der går på gaden og møder borgerne. Jeg tænker på hvor værdifuldt, det er, at vi bor i et samfund, hvor politikere og borgere kan mødes i samtale uden at føle sig truet. Jeg tænker også på hvor sårbart, det er og hvor meget, vi skal passe på det. Gode tanker til aktive politikere og partifolk, der er på gader og stræder i dag for at tale om Europaparlamentsvalget, skriver hun og tilføjer:

- Pas på hinanden.

Også i Helsingør er borgmesteren fløjet til tasterne. Konservative Benedikte Kiær kommenterer sagen på det sociale medie X:

- Hvad sker der med mennesker! Tænk at slå på mennesker, bare fordi man er uenig. Uacceptabelt! Forståeligt, at statsministeren er chokeret. Det er vi alle! Vi skal passe bedre på hinanden. Og det fine ved, at borgere og politikere kan møde hinanden på gaden skal vi passe på, påpeger hun.

Københavns socialdemokratiske overborgmester, Sofie Hæstorp Andersen skriver på Facebook: 

- Jeg er dybt foruroliget over overfaldet på statsminister Mette Frederiksen. Det rammer os alle. Mine tanker går til hende og hendes familie. Politisk uenighed er sundt, men vold har ingen plads i vores samfund. Pas på hinanden og vores demokrati!