Dianas datter blev kontaktet af TikTok-manden Så startede hun Facebook-gruppe for hans ofre

Diana Rasmussen er stifter af en Facebook-gruppe for den såkaldte TikTok-mands ofre. Her kan du læse hendes reaktion på retsagens begyndelse.


Overgreb, voldtægter og ulovlig tvang mod unge piger er blandt de krænkelser, som en 30-årig mand, der har fået tilnavnet "TikTok-manden", er tiltalt for.

Anklager, som formentlig får det til at løbe koldt ned ad ryggen på de fleste. 

Men for Diana Rasmussen betyder tiltalen noget ekstra.

quote Jeg lider stadig af tilbagevendende mareridt

Diana Rasmussen

Hun er nemlig mor til en af de piger, som har oplevet at blive kontaktet af TikTok-manden.

- Jeg håber, at han bliver idømt forvaring. Han er for farlig til, at vi har ham rendende ude i samfundet, siger hun til TV 2 Kosmopol. 

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Forstå sagen kort

  • Sagen om den såkaldte TikTok-mand handler om en 30-årig mand. Han er lige nu tiltalt i en sag, der handler om seksuelle overgreb, vold og krænkelser mod en lang række piger og kvinder. Manden nægter sig skyldig.

  • Sagen handler om hele 36 forhold, hvor den 30-årige mand ifølge anklageskriftet skulle have udsat 26 forskellige ofre for forskellige forbrydelser. Anklageskriftet nævner blandt andet voldtægt i næsten halvdelen af forholdene. Men også vold, krænkelser og ulovlig tvang. Manden nægter sig skyldig.

  • Retssagen begyndte i Københavns Byret onsdag og er berammet til 25 dage.

  • Der er ikke første gang, han er i mediernes søgelys. I 2021 blev han i Retten i Helsingør idømt tre års fængsel for at krænke fem piger mellem 13 og 15 år.

  • Omtalen i 2021 fik efterfølgende flere mulige ofre til at stå frem. Derfor har sagen nu vokset sig stor og kører i Københavns Byret.

  • Manden er blandt andet kommet i kontakt med pigerne på de sociale medier. Derfor har medierne døbt ham "TikTok-manden."


    Kilde: TV 2

Diana Rasmussen kender selv til at blive misbrugt.

Derfor blev hun rasende, da TikTok-manden i november 2020 kontaktede hendes dengang 13-årige datter på Facebook.

Konktakten til manden blev stoppet, inden den udviklede sig til mere end digitale chatbeskeder. 

Men mens datterens kontakt til TikTok-manden stoppede, så gjorde Diana Rasmussens kamp det modsatte. 

Faktisk var den kun lige begyndt. 

Diana Rasmussen fandt nemlig hurtigt ud af, at hendes datter ikke var den eneste, der var blevet kontaktet af TikTok-manden.

Derfor oprettede hun en Facebook-gruppe for de unge piger og kvinder, der følte sig krænket og misbrugt af manden.

- Det var hårdt for mig at se så mange, der ikke fik hjælp. Det var ikke nogen, der hjalp dem og ikke nogen, der troede på dem.

- De historier, jeg har fået for pigerne, var meget detaljerede. Piger, der er blevet slæbt ud i en skov. 13-14-årige piger, der er blevet misbrugt og voldtaget.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

Diana Rasmussen er glad og stolt over at have skabt et sted, hvor kvinderne kan blive hørt, så har det også sat sine spor at få tilsendt de mange historier.
Diana Rasmussen er glad og stolt over at have skabt et sted, hvor kvinderne kan blive hørt, så har det også sat sine spor at få tilsendt de mange historier.
Foto: Morten Spuhr/TV 2 Kosmopol

Miriam Michaelsen, der er advokat og bestyrelsesleder i Digitalt Ansvar, mener i høj grad, at man bør tage ved lære af sagen.

- Det skræmmende er, at der går langt tid, før politiet opdager det, siger Miriam Michaelsen, der er advokat og bestyrelsesleder i Digitalt Ansvar, til TV 2 Kosmopol.

- Sagen viser meget tydeligt, at der ikke er én digital og én fysisk verden. Den viser sammenspillet mellem de to. At det, der stater og grooming og seksuelle digitale krænkelser, udvikler sig og bliver kæmpe omfangsrigt. Det viser i den grad alvoren ved denne her type sager, fastslå Miriam Michaelsen. 

Har sat dybe spor

I dag er der hundredvis af medlemmer af Diana Rasmussens Facebook-gruppe, og der kommer fortsat flere til. 

Og selvom Diana Rasmussen er glad og stolt over at have skabt et sted, hvor kvinderne kan blive hørt, så har det også sat sine spor at få tilsendt de mange historier.

- Det har sat meget dybe spor i mig. Jeg kunne ikke sove i lang tid efter, jeg lider stadig af tilbagevendende mareridt, forklarer hun. 

Onsdag var første dag i retssagen mod den 30-årige mand, som en stor gruppe kvinder har anmeldt for blandt andet voldtægt.

quote Det var hendes mission at fange mig

TikTok-manden

Anklageskriftet tæller 36 forhold om voldtægt, vold, krænkelser, trusler og ulovlig tvang. Det skal være sket fra 2011 til 2021.

I alt er der ifølge anklageskriftet 26 ofre, hvoraf flere var mindreårige under 15 år.

TikTok-manden nægter sig skyldig i stort set alle forhold, og under onsdagens retsmøde svarede han blandt andet igen i forhold Diana Rasmussen. 

- Det var hendes mission at fange mig, sagde den tiltalte om hende i retten ifølge DR.

Der er i alt afsat 25 retsdage i sagen. Dommen forventes af falde i maj. Vis mere
Visionsskitse 2

Kæmpe tunnelprojekt vokser:
Nu er der også store planer for Bispeengbuen og Ladegårdsåen

Kort_Irma_loca

Få overblikket:
Det skal der ske med din Irma

Vis mere