Lovforslag om helårscamping vedtaget – men på Corona Camping har de givet op

Et enigt Folketing har besluttet, at det nu skal være lovligt at campingpladser har gæster boende hele året rundt. Men medejer af Corona Camping i Køge jubler ikke.

Fremover skal det være lovligt at bo på en campingplads hele året. 

Samtlige partier i Folketinget har tirsdag besluttet at vedtage et lovforslag om en forsøgsordning, som gør vintercamping lovligt i en forsøgsperiode på to år. 

Men det er kun en begrænset del af campingpladsens enheder, der må udlægges til fast camping i vintersæsonen, ifølge den nye lov. Helt præcist er det fem procent af de tilladte vinterpladser. 

Og derfor får forsøgsordningen hårde ord med på vejen fra medejeren af Corona Camping i Køge:

- Det får ikke os til at juble. Man er inde og bestemme, at det skal gælde fem procent, og dermed kommer det reelt set kun de kæmpestore campingpladser til gode, siger Susanne Farnø til TV 2 Kosmopol. 

quote Vi har lidt givet op på den der åndssvage campinglov.

Susanne Farnø, medejer Corona Camping

Med den netop vedtagne lov får Corona Camping lov til at have én campingvogn stående i vintersæsonen. For selvom der er plads til 1000 campister i sommersæsonen, så har campingpladsen kun tilladelse til 20 vinterpladser - og heraf svarer fem procent altså kun til en enkelt campingvogn. Derudover skal den endelige tilladelse til vintercamping også godkendes i kommunen. 

- Vi har jo heller ikke haft et særlig godt samarbejde med Køge Kommune, så det bekymrer mig da også, siger Susanne Farnø.

Corona Camping i Køge er netop en af de campingpladser, der har kæmpet meget for at gøre helårscamping lovligt. Her har man nemlig cirka 80 beboere boende året rundt, men fordi det er ulovligt, er campingpladsen endt i en bitter strid med kommunen, der er endt i en politiundersøgelse.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Regler for campingpladser

Campingsæsonen løber officielt fra 1. marts til 30.september.

Det er dog muligt at få lov til at campere i vintersæsonen på udvalgte campingpladser, hvis kommunalbestyrelsen har givet tilladelse til vintercampering. Men hvor det tidligere kun har omfattet kortvarige ophold af 15-20 dages varighed, så gør den nye lov det muligt at fem procent af vinterpladserne får lov at campere i hele vinterperioden.

Minister: Der skal stadig være plads til feriecampister

Det er regeringen med minister for landdistrikter, Louise Schack Elholm (V), i spidsen, der har fremsat lovforslaget.

Og ministeren er da også glad for at forsøgsordningen er blevet vedtaget. Louise Schack Elholm (V) er dog ikke enig i kritikken fra Susanne Farnø fra Corona Camping. 

Fem procent af en campingplads’ vinterpladser er en meget lille andel.  Er fem procent ikke for lille en andel til rent faktisk at gøre en forskel?

- Campingpladser har vi for at sikre, at der er en mulighed for at holde ferie, og derfor er det en afvejning af, hvor stort et forsøg, vi skal lave. Hvis forsøgsordningen bredes ud er det ikke til  rekreative formål, siger Louise Schack Elholm til TV 2 Kosmopol.

Ministeren frygter nemlig, at hvis lovforslaget omfattede mere end fem procent, vil det true andelen af campingpladser til sommergæster.

- Det er vigtigt, at det stadig er muligt at holde ferie på camping, det har mange danskere glæde af. Den mulighed skal vi ikke tage fra dem, og derfor er det vigtigt at forsøgsordningen er begrænset i mængde.

Corona Camping skal have ny funktion

Selvom Susanne Farnøs egen campingplads ikke kan bruge den nye forsøgsordning til noget, så ser hun det nye lovforslag som et lille skift i den politiske anskuelse af helårsbeboere på campingpladser:

- Vi er glade for, at politikerne begynder at se på det på en anden måde. Det er positivt, at nogle har lyst til at se på, at man kan bo på mange anderledes måder, siger hun. 

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Corona Camping - kort fortalt:

 • Corona Camping ligger i Køge Kommune og huser i perioder op til 80 helårsbeboere med bopælsadresse her.

 • Der er mange typer af beboere, men en del af dem er udsatte borgere.

 • Køge Kommune har besluttet, at beboerne ikke må bo der, fordi det er ulovligt at bo hele året på en campingplads ifølge campingreglementet § 10.

 • Corona Camping blev kendt i offentligheden i TV 2-programmet 'Trailerpark Danmark'.

Det ændrer dog ikke ved, at den nye forsøgsordning ingen effekt har på de 80 beboeres situation på Corona Camping.

- Vi har lidt givet op på den der åndssvage campinglov. Vi glæder os over, at de har rykket sig en millimeter, men det er ikke mere end det. 

Det er også en af grundene til at Susanne Farnø, sammen med sin mand og medejer Michael Palskov Farnø, har nye fremtidsplaner for Corona Camping, som TV 2 Kosmopol tidligere har fortalt. Hvad det præcist skal kaldes, ved hun dog ikke:

- Vi vil opfinde noget helt nyt. Tænk hvis vi kan være en slags camp, hvor man let kan få fat i en sagsbehandler, psykolog eller coach. Målet er, at vi skal være et sted, der hjælper mennesker, der har det svært, videre i livet, har Susanne Farnø tidligere sagt til TV 2 Kosmopol.Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik

Oversigt

Seneste nyt

  Overblik

  Overblik