Stop Spild Lokalt, der deler overskudsmad ud for at redde det fra skraldespanden, kan i den kommende tid se frem til flere besøg fra Fødevarestyrelsen end normalt.
De næste måneder er der nemlig razziaer hos det voksende antal maduddelingssteder, der kæmper mod madspild.
- Det er jo fedt, at der kommer fokus på området, og at vi kan få nogle fælles spilleregler, lyder det fra Rasmus Erichsen, der er stifter af Stop Spild Lokalt.
Organisationen får overskudsmad fra supermarkeder rundt om i landet, og flere gange om ugen deler de det ud til de, der ikke har penge til at gå i de traditionelle butikker - eller de, som vil bekæmpe madspild.
- Vi har delt en masse ud, der er gået over bedst før-datoen, men aldrig noget, der har været dårligt, fortæller stifteren.
Fødevaresikkerheden skal være i orden
Hos Fødevarestyrelsen bakker de op om de mange madudleveringskoncepter, og at der arbejdes for at mindske madspild.
Men det betyder altså ikke, at der må slækkes på reglerne.
- Fødevaresikkerheden skal jo være i orden, og det skal den uanset om man køber sin mad i et supermarked, om man får det leveret eller får det gratis, lyder det fra Annette Perge, der er sektorchef hos Fødevarestyrelsen.
(Artiklen fortsætter under billedet.)
Fødevarestyrelsen håber, at et godt samarbejde kan stables på benene.
- Det primære formål med den her kampagne, som vi sætter i værk, er at vejlede og hjælpe virksomhederne, fortæller Annette Perge.
- Men hvis vi støder på noget derude, hvor fødevaresikkerheden bliver kompromitteret, så bliver vi nødt til at reagere, fortsætter hun.
Hold standarden høj
Stop Spild Lokalt er en af de største spillere på madsspilds-markedet, og derfor frygter de ikke selv for konsekvenserne af razziaen.
- Vi kan godt være lidt nervøse for, at alle dem, der ikke er en stor og erfaren organisation som os, godt kan komme ud og få et lille nap over fingrene og få at vide, at der skal strammes op på nogle ting, og at de måske lukker, fortæller stifter Rasmus Erichsen.
Han vil den kommende tid holde fokus på de normalt høje standarder.
- Jeg tror, at det vigtigste er, at man ikke gør noget anderledes, bare fordi Fødevarestyrelsen kommer ud nu, siger Rasmus Erichsen.
- Så vi har ikke tænkt os at gå ind og ændre vores syn på den kvalitet, der er. Vi ved, at vi kan stå inden for kvaliteten, og det vil vi fortsætte med, slutter han.
For ham er det også vigtigt, at Fødevarestyrelsen ikke bliver set som en fjende, og at et besøg af dem ikke behøver at være noget negativt.