Det oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.
- Sagen understreger for mig et klart behov for, at vi har brug for større klarhed og overblik over, hvor omfattende et problem forøget PFAS-indhold i vores fødevarer er. Derfor har jeg bedt Fødevarestyrelsen om at igangsætte et bredere screeningsarbejde af PFAS i vores fødevarer, så vi bliver klogere og kan sætte ind, hvor der er brug for det. Af den grund vil styrelsens arbejde også blive en del af regeringens samlede handlingsplan mod PFAS, siger fødevareminister Jacob Jensen.
DTU Fødevareinstituttet offentliggjorde mandag den 23. januar en undersøgelse, der viser, at der er fundet skadelige PFAS-stoffer i økologiske æg fra hønsefarme i hele Danmark.
Èn af de hønsefarmere, der er berørt af de nye oplysninger, er Johanne Schimming. Hun driver den økologiske gård Hegnsholt i Lejre, hvor der er lige knap 2000 høns.