Ny opgørelse: Så meget er huspriserne faldet i København på et år

København er et af de steder i landet, hvor priserne på villaer og rækkehuse er faldet allermest, viser en ny opgørelse fra Boligsiden og ejendomsmægleren Home.


Små 13 procent er priserne på villaer og rækkehuse faldet med i byen København i løbet af de seneste 12 måneder.

Det viser en opgørelse fra ejendomsmæglerkæden Home på baggrund af tal fra Boligsiden.

Dermed er byen København kun marginalt overgået af Bornholm og Østsjælland, når man måler prisfaldet i procent.

I Østsjælland er villa- og rækkehuspriserne på 12 måneder faldet med 13,3 procent, hvilket er højest blandt alle landsdele. I byen København er faldet 12,8 procent.

Resten af hovedstadsområdet har også registreret prisfald højere end landsgennemsnittet på 8,4 procent, skriver Home. I Københavns Omegn er priserne faldet med 10,6 procent, mens tallet for Nordsjælland over det seneste år er 9,1 procent.

I den anden ende af skalaen er Østjylland det sted i landet, hvor priserne på villaer og rækkehuse er faldet klart mindst. 2,3 procent lyder dykket på der.

- Rammer især der, hvor husene er dyrest

Omregnet til pris i kroner og øre er byen København dog det sted, hvor prisfaldet er størst. En villa eller et rækkehus på 140 kvadratmeter vil i gennemsnit være faldet med 865.900 kroner.

- Den store rentestigning, vi har set, har især ramt de steder, hvor husene er dyrest – og her har husene i hovedstadsområdet stået for skud. I første omgang dykkede handlerne, men nu vender køberne i stigende grad tilbage, udtaler Michael Dalsager, talsperson og presseansvarlig i home i en pressemeddelelse.

(Artiklen fortsætter efter tabellen.)

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Ser tegn på fremgang

Ejendomsmæglerkæden ser dog tegn på fremgang. 

I februar – og generelt siden nytår – har ejendomsmæglerne vist flere boliger frem og også solgt flere, viser statistikken ’Boligbrief’ fra Home og Danske Bank.

- Vores mæglere møder igen flere købere, og i det hele taget er der en anden optimisme nu end i efteråret, hvor de pludselige høje renter, energipriser og prisstigninger fik boligmarkedet til at gå i baglås, udtaler Michael Dalsager.

Og på landsplan er villaer og rækkehuse er kun faldet med 0,5 procent den seneste måned, hvilket er det mindste fald set siden august 2022. 

- Nu har købere og sælgere vænnet sig til den nye virkelighed, en del købere har genberegnet budgettet, mange sælgere har justeret priserne, og de møder hinanden mere åbent i forhandlingerne, lyder det fra Michael Dalsager.

Faktisk er priserne endda steget en lille smule i flere landsdele, blandt andet Københavns Omegn.

Samtidig er der i Region Hovedstaden registreret 4,4 procent flere fremvisninger i februar.

Spørg Os - Afstemning

_