Overblik: Her kan du stå på skøjter hele vinteren

Vi har undersøgt sagen, for meget er sket de seneste år på skøjtefronten i hovedstadsområdet. Her kommer et overblik.

Kalenderen siger november, og nu er der ikke længe til, at årstiden også officielt hedder vinter.

Indtil nu er det ikke ligefrem vinterligt vejr, der har præget den oktober, vi netop har forladt, men i stedet regn, rekord vådt vejr – nå ja, og så lige en stormflod, hvis lige ikke er set i 119 år.

Og hvis du synes, det hele lyder gråt i gråt og kedeligt, så læs lige videre her.

DMI har nemlig netop offentliggjort en ny månedsprognose for november, og selvom vejret på den korte bane ser ud til at fortsætte i den regnfulde prosa, medier over det ganske land har berettet om gennem oktober måned, kan mere vinterligt vejr være på vej.

Vejrskifte kan give sne

Fra midten af november er der nemlig ”lidt større chancer for”, at der bliver mere plads til solen og mindre til nedbøren. Samtidig spår meteorologerne også, at vejrskiftet kan ”give os byger med vinterligt islæt, især langs østvendte kyster”.

Det er godt nyt for de utallige julemarkeder, der i denne tid begynder at skyde op på torve og pladser i hovedstadsområdet – og helt sikkert også godt nyt til de få steder, hvor det endnu er muligt at stramme skøjten ind og glide ud på isen.

Skøjtebaner lagt på is

Havde man så glædet sig til en tur over isen på Københavns største skøjtebane ved Genforeningspladsen på ydre Nørrebro, bliver man skuffet.

Sagen er den, at politikerne har droppet planerne om en permanent skøjtebane på pladsen og nu i stedet kigger på mobile alternativer. Summa summarum: De har ikke bestemt sig endnu, og derfor bliver der ingen skøjtebane i år.

(Artiklen fortsætter under boksen)

Spørg Os - Formular

_

Der bliver desuden ingen skøjtebane i Enghaveparken på Vesterbro, hvor Københavns Kommune i stil med Frederiksberg har droppet at opsætte skøjtebanen som følge af klima- og energikrisen, skriver BK Vestia, som har bestyret den kommunale skøjtebane, på Facebook.

I det nordsjællandske kunne man sidste år stå på skøjter på Marienlyst Strandhotel i Helsingør og på torvet i Hillerød, hvor banen dog var af et kunstigt plastmateriale.

Begge steder er skøjtebanerne droppet i år – og det efterlader hovedstadsområdet med bare fem muligheder for at stå på skøjter til lugten af brændte mandler i lyskædens skær.

Vinterens skøjtebaner

Der er de senere år blevet færre skøjtebaner i hovedstaden.

Men her får du de fem, der med sikkerhed åbner.

Broens Skøjtebane på Christianshavn - åbnede 3. november

Zoologisk Have i København - åbner 11. november

City 2 i Taastrup - åbner 11. november

Tivoli - åbner 19. november

Frederiksberg Runddel - åbner 25. november

Populær skøjtebane genåbner

På Christianshavn åbner Broens Skøjtebane endnu en sæson, når isen fra den 3. november må betrædes. Skøjtebanen er lokaliseret for enden af inderhavnsbroen, og det er tredje år i træk, at den private skøjtebane åbner.

Også på Frederiksberg Runddel vender skøjtebanen tilbage igen efter en pause sidste år på grund af energikrisen. I øjeblikket er banen ved at blive anlagt, så den traditionen tro kan stå kalr den sidste lørdag i november.

Hvis en tur på skøjter skal forenes med andre indtryk, kan man med fordel tage et smut i Københavns Zoo, hvor man kan skøjte på den opsatte 500 kvadratmeter store skøjtebane på Verdenspladsen i åbningstiden.. Her kan man tage sine egne skøjter med, hvis man man vil. 

Eller man kan tage i Tivoli, hvor der opføres en ny illumineret skøjtebane med kunstis på 350 kvadratmeter foran Koncertsalen. Uanset om man er en skøjteentusiast eller nybegynder, er skøjtebanen designet til alle.

Og hvis man gerne vil prøve kræfter med skøjterne under lunere forhold, så har shoppingscentret City 2 i Høje-Taastrup også åbnet en skøjtebane på torvet i hjertet af centret, som alle frit kan benytte.

Men selvom der altså ikke ligefrem er mange udendørs skøjtebaner i hovedstadsområdet, er der faktisk rig mulighed for at prøve kræfter med at have is under fødderne.

Der findes nemlig også otte skøjtebaner i hovedstadsområdet, hvor man kan prøve skøjterne af. Se listen herunder:

Skøjtehaller i hovedstadsområdet

1

Kastrup Skøjtehal

I Tårnby ligger Kastrup Skøjtehal, som drives i af både Tårnby og Københavns Kommune.

I skøjtehallen er det muligt at leje skøjter, men man skal selv have sikkerhedsudstyr med sig, skriver Tårnby Kommune.

2

Gentofte Skøjtehal

I Gentofte Sportspark er det også muligt at stå på skøjter, hvis man bare gerne vil prøve. Læs mere her.

3

Gladsaxe Skøjtehal

Også i Gladsaxe er det muligt at stå på skøjter i skøjtehallen. Læs mere her.

4

Herlev Skøjtehal

I midten af oktober åbnede Herlev Skøjtehal for offentligheden. Læs mere her.

5

Hvidovre Isstadion

I Hvidovre ligger Hvidovre Isstadion, hvor det også er muligt at stå på skøjter. Læs mere her.

6

Hørsholm Skøjtehal

I Hørsholm er det også muligt at stå på skøjter i Hørsholm Skøjtehal, som er en del af kommunens idrætspark. Læs mere her.

7

Rødovre Skøjtearena

På Rødovre Parkvej ligger Rødovre Skøjtearena, hvor kommunens stolthed Rødovre Mighty Bulls holder til. I arenaen er det også muligt at stå på skøjter uden hverken puck eller ishockeystav.

8

Østerbro Skøjtehal

I Københavns Kommune ligger Østerbro Skøjtehal, som er en nybygget skøjtehal, hvor man kan prøve kræfter med skøjterne. Læs mere her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik