Oversigt

Seneste nyt

Rigspolitiet: Flere hadforbrydelser mod LGBT+personer

Det samlede antal hadforbrydelser faldt i 2021. Det viser en ny rapport fra Rigspolitiet - men den samme rapport viser også en kraftig stigning af forbrydelser begået mod særligt en bestemt gruppe.

Og det er mennesker, der har rod i LGTB+-miljøet.

 I 2021 blev der i alt registreret 102 hadforbrydelser mod personer fra den gruppe. I 84 af sagerne rettede overfaldene sig mod homoseksuelle, og i alt betyder det, at antallet af hadforbrydelser mod LGTB+-personer er steget med 29 procent fra 2020 til 2021.

Stigningen er opsigtsvækkende, fordi det samlede antal hadforbrydelser, der er registreret, er faldet - fra 635 sager i 2020 til 521 sager i 2021.

- Det er positivt, at der samlet set er et fald i antallet af registrerede hadforbrydelsessager, men vi er selvfølgelig særligt opmærksomme, når vi ser en stigning inden for et specifikt område. Fra politiets side understreger vi derfor vigtigheden af, at alle – uanset race, religion, seksualitet eller handikap – anmelder det til politiet, hvis man er blevet udsat for eller har været vidne til en hadforbrydelse, siger centerchef i Rigspolitiet Camilla Laursen i en pressemeddelelse..

Inden for kategorien straffesager fandt hadforbrydelserne i 2021 særligt sted inden for kriminalitetstyperne hadefulde ytringer (112 sager), vold (70 sager), hærværk og graffiti (43 sager) samt trusler (41 sager), oplyser Rigspolitiet.

Politiet arbejder både med uddannelse inden for egne række og med dialog med civilsamfundsaktører på hadforbrydelsesområdet. Det gælder for eksempel Det Jødiske Samfund i Danmark, Muslimernes Fællesråd, Danske Handikaporganisationer samt LGBTI+ Danmark

- Hadforbrydelser er et komplekst område og en type forbrydelser med store konsekvenser for ofrene. Dermed er det et område, som politiet fortsat fokuserer på – og det er vigtigt, at vi bliver ved med at dygtiggøre os inden for hadforbrydelser. Derfor er det også helt centralt for os at samarbejde med relevante interesseorganisationer, og vi har bl.a. udarbejdet en fælles informationsfolder, der skal sikre bedre oplysning til dem, der arbejder med hadforbrydelser” oplyser centerchef i Rigspolitiet Camilla Laursen.