Så meget CO2 sparede vi ved at vælge toget i stedet for flyet

Vi har sendt en reporter og en fotograf på togrejse fra København til Sydfrankrig. Hvor meget CO2 har de sparet ved at tage turen på skinner i stedet for at flyve?

Man hører gang på gang, at det er klimabelastende at flyve.

Og selvom de fleste af os stadig foretrækker at hoppe på en flyver, når vi skal på ferie, er flere og flere begyndt at rejse rundt med tog.

Togrejser kan være bøvlede med lange rejsetider og ofte dyrere priser end flyrejser, men på klima-kontoen scorer toget point.

TV 2 Kosmopols journalist Sascha Yang og fotograf Andreas Hentze Madsen har på tre dage kæmpet sig fra Københavns Hovedbanegård til Nice i Frankrig for at finde ud af, hvordan man egentlig tager toget på ferie. 

Benspændet var at finde en storby, en strand og en skjult perle på tre dage.

Men hvor meget CO2 har Sascha Yang og Andreas Hentze Madsen egentlig sparet på deres lange tur til den sydlige sol?

Du kan se Sascha Yang og Andreas Hentze Madsens turbulente rejse i videoen herunder. Husk du kan se alle tre afsnit på TV 2 Kosmopol Play.

Hvor meget CO2 kan man sparer på togturen? 

TV 2 Kosmopols udsendte tager fra København til Hamborg med nattog fra Hamborg til Basel i Schweiz, fra Basel til Milano og fra Milano til Nice.

Vi har brugt den svenske Klimasmart Semester-beregner til at hjælpe os med at regne klimaaftrykket for togturene og tilsvarende flyruter.

CO2-besparelsen ved at tage toget frem for flyet for turen fra Hamborg til Basel svarer, ifølge  Samvirkes udregner, eksempelvis til udledningen af 201 agurker eller 569 æg. 

Nedenfor kan man se CO2-udledingen af Sascha Yang og Andreas Hentze Madsens tur, både med tog og med fly. 

Rejse CO2-udledning med togCO2-udledning med fly
København - Hamborg13 kilo CO2 per person36 kilo CO2 per person
Hamborg - Basel22 kilo CO2 per person89 kilo CO2 per person
Basel - Milano9 kilo CO2 per person35 kilo CO2 per person
Milano - Nice8 kilo CO2 per person38 kilo CO2 per person
Klimatsmart Semester

For TV 2 Kosmopols journalist og fotograf var målet at finde tre destinationer på tre dage. Men de fleste togrejsende vil nok planlægge deres tur med færrest stop muligt. 

Derfor har vi også beregnet den samlede CO2-udledning for de tre de destinationerne med rejsestart i København - hvis du nu skulle være blevet fristet af togrejsen, efter at have set deres serie Togferie for dummies.

RejseCO2-udledning med togCO2-udledning med fly
København - Basel 38 kilo CO2 per person122 kilo CO2 per person
København - Milano47 kilo CO2 per person147 kilo CO2 per person
København - Nice 67 kilo CO2 per person181 kilo CO2 per person
Klimatsmart Semester
Togferie for Dummies Ikonbillede
Serie

Togferie for dummies

Et luksusdyr og en privatbilist tester, om en rejse på gammeldags facon med tog gennem Europa kan give nogle helt nye oplevelser. De begår med sikkerhed alle fejlene, så du ikke behøver at gøre det.

 Se serien her

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik