Samlet på ét kort: Nu kan du få overblik over alle ejendomsvurderinger

Som de første giver Boligsiden nu adgang til et nyt kort, hvor du kan se, hvad ejendomsvurderingerne ligger på i dit nabolag.

Er du nysgerrig på, hvad ejendommene i dit nabolag er vurderet til?

Som noget nyt giver Boligsiden nu et totaloverblik over de foreløbige ejendomsvurderinger for 2022 på ét samlet kort.

Det nye kort gør det let og overskueligt at sammenligne vurderinger i ens nabolag, så boligejere nemt kan få sig et overblik over, hvad tilsvarende boliger i deres område er vurderet til.

Til TV 2 Kosmopol fortæller boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden, Birgit Daetz, at det er vigtigt, at man kan se områdets ejendomsvurderinger.

Indtil videre kan samtlige vurderinger for boligtyperne villaer, rækkehuse samt sommerhuse ses på kortet, når man indtaster en specifik adresse. 

Giver indblik og overblik

- Det giver indblik og overblik. Kortet giver den fordel, at boligejerne nemt og hurtigt kan se, hvad lignende ejendomme i deres nabolag er vurderet til, og på den måde kan de få en fornemmelse af, om deres egen vurdering synes rimelig ud fra den betragtning, siger Birgit Daetz og fortsætter:

- Man kan i hvert fald overveje og undrer sig over, hvis der er store forskelle. Nu kender man typisk lokalområdet. Man kender de forskellige boliger. Man kan godt forklare nogle prisforskelle, hvis nogle ejendomme ligger meget tæt på vandet. Det billede kan man få bekræftet, siger Birgit Daetz til TV 2 Kosmopol.

Se selv, hvor din ejendomsvurdering ligger i forhold til nabolaget på kortet herunder. Når du indtaster en specifik adresse, viser kortet samtlige foreløbige ejendomsvurderinger for omkringliggende ejendomme.

(Artiklen fortsætter efter kortet.) 

Ejendomsvurderingerne har da også været et betændt emne den seneste tid. 

To ud af tre har mistillid til de nye ejendomsvurderinger, og nu går Folketingets Ombudsmand, hvis opgave er at beskytte borgernes rettigheder, ind i sagen om kritiserede ejendomsvurderinger.

Skatteministeriet har også tidligere meldt ud, at de etablerer en ny taskforce og en ny enhed, som skal kigge på henholdsvis udfordringer ved køb og salg af bolig i forbindelse med ejendomsvurderinger og gennemgang af skæve vurderinger.

Boligøkonom Birgit Daetz påpeger, at man ved hjælp af det nye kort får en god fornemmelse af niveauet i et pågældende område, og det kan hjælpe den enkelte boligejer til at få noget transparens på boligmarkedet – eksempelvis hvis man er på boligjagt.

- Når man er på boligjagt, der der mange forhold, der er gældende. En afgørende ting er økonomien i boligkøbet. Det her værktøj kan være med til at vise, hvis jeg køber noget i det her området, hvad ligger grundværdien og ejendomsværdien på, siger Birgit Daetz til TV 2 Kosmopol.

Vurderinger for villaer, rækkehuse og sommerhuse

På kortet et det muligt at veksle mellem at se boligernes ejendomsværdi og grundværdi. Samtidig kan man her veksle mellem at se de hidtil gældende vurderinger fra 2011 og de nye, foreløbige ejendomsvurderinger for 2022.

Kortet er desuden udstyret med en farveskala, som illustrer variationerne i ejendommenes ejendomsværdi og grundværdi i kroner per kvadratmeter grundareal. Jo mørkere farven er, desto højere en værdi er ejendommen vurderet til.

Den nye kort-funktion er udviklet af IT-virksomheden Septima, som er specialister i systemudviklingen inden for ejendomsdata og grunddata. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik