Oversigt

Seneste nyt

Sundhedsstyrelsen: Så mange unge har prøvet opioider

En ny undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen sætter tal på, hvor stor en andel af de unge, der har eksperimenteret med opioidpiller. Og selv om det kun er et mindretal, så er tallet for højt, mener styrelsen.

Undersøgelsen viser nemlig, at det er omkring 2,7 % af unge i alderen 18-25 år, der har prøvet opioider og benzodiazepiner, men 1,4 % af de unge har prøvet det inden for det seneste år.

Det svarer til cirka 7.300 unge som har prøvet det inden for det seneste år. Tallet er på linje med de niveauer, der er målt i andre undersøgelser, for eksempel Københavns Kommunes store undersøgelse af deres unge.

- Undersøgelsen viser, at 97 % af unge ikke har prøvet opioider. Men det er stadig for mange, når næsten 3 % har,” siger enhedschef Niels Sandø i en pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen og fortsætter:

- Vi er generelt bekymrede for de følger, det kan få, når børn og unge eksperimenterer med illegale stoffer herunder opioider. Vi skal være særligt opmærksomme på, at der er kommet en øget tilgængelighed af illegale opioider i kiosker og på nettet, og det gør, at der hurtigt kan ske ændringer i den nuværende situation. Derfor er vi meget opmærksomme på børn og unges brug af illegale stoffer som opioider, og tilgængeligheden af dem.