Trods tryghedsvagter er hver fjerde stadig utryg i S-togene: "Bekymrende"

Det er nu et år siden, at DSB indførte tryghedsvagter i S-togene. Men utrygheden er fortsat bekymrende, mener fagforbund.

28 procent af danskerne føler sig utrygge i S-togene. 

Det viser en undersøgelse, som Epinion har lavet for DSB.

Det er nu et år siden, at DSB indførte tryghedsvagter på togstationerne som en del af den daværende S-regerings tryghedspakke

Dengang følte 32 procent sig utrygge i S-togene. "Alt for mange", mente den daværende transportminister Trine Bramsen (S).

Hun var "ikke i tvivl om", at vagterne ville få "stor betydning for trygheden".

Men utrygheden er faldet med blot fire procentpoint på et år.

- Jeg synes faktisk, vi kan være ret tilfredse, siger Lars Gøtke, underdirektør og chef for DSB Ejendomme:

- Den viser jo, at den oplevede tryghed i togene og den offentlige transport betyder ret meget for vores kunder. 

Men hvordan kan det være godt nok, når så mange stadig ikke føler sig trygge?

- Det er naturligvis heller ikke tilfredsstillende, og vi arbejder på at gøre det bedre. Og jeg tror på, at noget af den læring, vi gør os løbende, vil gøre, at vi får de sidste med, siger Lars Gøtke.

Bekymrende

Dansk Jernbaneforbund, som er togpersonalets fagforbund, har selv fået lavet en tryghedsundersøgelse af Voxmeter, og den viser et noget andet billede. 

Deres undersøgelse viser, at utrygheden er steget en smule.

- Det er bekymrende, at så mange af vores kunder føler sig utrygge, siger Mikkel Channo Jessen, som er fællestillidsrepræsentant for togpersonalet.

Forbundet mener, at løsningen er mere personale i S-togene.

- Jeg ved, at mange af vores kunder rigtig gerne vil se os. De vil gerne have, at vi er synlige, når vi er i togene, det virker tryghedsskabende, siger han.

Regeringen erkender, at målet endnu ikke er nået. I forbindelse med lanceringen af en ny bandepakke vil den komme med flere tryghedsskabende tiltag i den offentlige transport, fortæller retsordfører Bjørn Brandenborg (S).

- Jeg er glad for, at nogle af de initiativer, vi har lavet, virker. Og så må vi jo følge op på, hvad der ellers kan gøres, så alle føler sig trygge, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik