"Undskyld": Copenhagen Pride lægger sig fladt ned

Copenhagen Pride erkender, at kommunikation "var fyldt med fejl".

Copenhagen Pride underskylder nu for dårlig kommunikation i forbindelse med udmeldingen om organisationens partnere og krigen mellem Israel og Hamas.

Det står klart, efter at organisationen torsdag middag har holdt et møde med deres partnere.

Her undskyldte priden blandt andet for, at deres kommunikation ikke har været tydelig nok. 

- Vores kommunikation var fyldt med fejl, da vi i februar sagde, at vi ville stille spørgsmål til vores partneres aktiviteter i Israel og Palæstina, skriver Have Kommunikation på vegne af Copenhagen Pride i en pressemeddelelse:

- Vi stiller ikke spørgsmål eller krav til vores partnere om Israel eller Palæstina, så det var dårligt formuleret af os. 

Da Copenhagen Pride for et par uger siden meddelte, at de ville bede deres partnere fortælle om deres interesser og aktiviteter i Israel og Palæstina, var det i stedet for at forsikre "de, som havde en bekymring i den retning om, at dette naturligvis var dækket af vores praksis og etikpolitik", skriver de. 

Tilfredse sponsorer

Sagen begyndte, da Copenhagen Pride den 21. februar gik til tasterne og i et Facebook-opslag slog fast, at det i 2024 ikke vil være muligt for virksomheder at sponsorere priden, hvis ikke man vil fortælle om sine interesser og aktiviteter i Israel og Palæstina - og komme med et "tilfredsstillende" svar. 

Det kom noget bag på pridens mange sponsorer, der blandt andet tæller 7-Eleven, Tivoli, TUI og Dansk Industri. 

- Vi kan ikke acceptere de betingelser, som i øvrigt også er meget upræcise. Så vores sponsorat hænger i en tynd tråd, med mindre priden beslutter at ændre kravene til sponsorerne, sagde Kinga Szabo Christensen, DI's rådgivningsdirektør, til DR mandag.

Efter torsdagens møde fastslår rådgivningsdirektøren, at Dansk Industri er tilfreds med, at Copenhagen Pride har lyttet til kritikken.

- Den nye melding skaber klarhed, og det var den rigtige beslutning for Copenhagen Pride at lytte til vores og andres kritik om, at de to ting ikke skal blandes sammen, siger Kinga Szabo Christensen, DI's rådgivningsdirektør. 

Det samme fortæller TUI, der tidligere har fortalt TV 2 Kosmopol, at de undrede sig noget over pridens krav.

- Copenhagen Pride har valgt den eneste rigtige vej ud af det kaos, de har været i. Nemlig en undskyldning, som ikke bare er en undskyldning for det meget omtalte opslag, men også en undskyldning for deres efterfølgende udtalelser og generelle håndtering af den kritik, de modtog, siger Mikkel Hansen, kommunikationschef i TUI Danmark, til TV 2 Kosmopol. 

(Artiklen fortsætter efter Facebook-opslaget.)

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Facebook-opslaget kom i kølvandet på åbningsreceptionen af Winter Pride 2024, hvor propalæstinensiske demonstranter overtog scenen i 40 minutter med slagord som "Stop folkemord i Gaza" og "Frit Palæstina".

Ifølge LGBT-mediet Out&About krævede demonstranterne desuden, at Copenhagen Pride bryder med sponsorer, som ifølge demonstranterne tjener på den igangværende konflikt i Gaza.

På sin hjemmeside forklarer Copenhagen Pride, at organisationen hverken er på Israels eller Palæstinas side i konflikten, men at de er "på menneskets side". 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik