Varer med Irma-logo bliver revet væk - butikschef måtte hente gamle julekugler på loftet

De tomme hylder vil blive fyldt op i løbet af den kommende uge, lyder det fra Coop.

Varer med Irma-logoer bliver flået af hylderne i disse dage.

Det gælder de ikoniske indkøbsnet, kaffedåser, viskestykker, forklæder og meget mere. 

Det oplyser informationschef i Coop - der ejer Irma - Jens Juul til TV 2 Kosmopol.

- Alle de varer, hvor Irma-logoet er på, er blevet revet væk. Vi har haft et væsentlig større salg af Irma-varer i denne uge, men vi har mere på lager, så det kommer ud i butikkerne i næste uge, siger han til TV 2 Kosmopol.

Og i Irma på Ordrupvej i Charlottenlund har man endda været en tur på loftet for at finde gamle Irma-julekugler, som kunder helt specifikt efterspurgte.

Det oplyser butikschefen til TV 2 Kosmopol.

(Artiklen fortsætter efter videoen.)

Demonstration foran Irma i Charlottenlund lørdag.

Folkelig opstand

Meldingen fra Coop om, at Irma lukker efter mere end 136 år, har medført stærke reaktioner blandt kunder og medarbejdere i den forgangne uge.

Op mod 100 mennesker mødte fredag op til mindehøjtidelighed i København, og yderligere 100 mennesker valgte lørdag formiddag at demonstrere ved en Irma-butik i Lyngby.

Ved ovennævnte Irma i Charlottenlund dannede op mod 300 borgere en kæde rundt om butikken, mens de blandt andet sang ‘I kan ikke slå os ihjel’, og ‘Kæmp for alt, hvad du har kært’.

Facebook-gruppen ”Bevar Irma” har i skrivende stund over 13.000 medlemmer, og vin- og madanmelder Anders Halskov-Jensen har således oprettet en underskriftindsamling, der hedder ”Bevar Irma”. Over 5.800 personer har indtil videre skrevet under.

Indtil videre står Irma-butikkerne til enten at lukke eller få nyt navn fra 1. april. Af de 65 butikker - hvoraf alle pånær én ligger i TV 2 Kosmopols sendeområde - konverteres de ni største til den nye kæde 'Coop', 28 bliver til 365discount og de 11 mindste bliver til Super Brugsen. De resterende 17 lukker helt.

Det skyldes, at Irma i en årrække har haft underskud. Irmas produkter vil dog fortsat være at finde som et landsdækkende mærke, hvor en række unikke Irma-varer vil kunne fås i alle Coop-supermarkeder. 

Tomme hylder i Irma i Charlottenlund søndag.
Tomme hylder i Irma i Charlottenlund søndag.
Foto: Sebastian Andersen Holm/TV 2 Kosmopol
Tomme hylder i Irma i Charlottenlund søndag.
Tomme hylder i Irma i Charlottenlund søndag.
Foto: Sebastian Andersen Holm/TV 2 Kosmopol

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik