Med en ny indsats er det lykkedes at få flere unge i job eller ind på uddannelse

Tårnby Kommune har haft stor succes med ungeindsatsen ”Unge med Kant”. Nu vil kommunen udvide tilbuddet til flere unge i kommunen.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Færre unge i Tårnby sidder derhjemme uden noget at fordrive tiden med. 

Et projekt kaldet "Unge med Kant" har nemlig fået flere af kommunens unge i arbejde eller uddannelse. 

- Det er helt fantastisk. Jeg bliver stolt af de unge. Og også af vores medarbejdere, lyder det fra borgmester Allan S. Andersen (S).

Projektet har til formål at hjælpe unge i alderen 15 til 29 år, der har svært ved at komme i arbejde eller uddannelse på egen hånd. 

I Tårnby har de unge blandt andet kunnet få vejledning, der har været målrettet den enkelte person.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Tårnby-borgmesteren Allan S. Andersen (S) glæder sig over, at flere unge er kommet i arbejde eller ind på en uddannelse.
Tårnby-borgmesteren Allan S. Andersen (S) glæder sig over, at flere unge er kommet i arbejde eller ind på en uddannelse.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Af de 51 unge, der hidtil har taget del i projektet, er 40 procent kommet i beskæftigelse, mens 20 procent er kommet i uddannelse.

- Det er jo et kæmpe løft for de unge, der har fået nederlag tidligere i deres liv. Hvis vi kan gøre noget i forhold til deres videre færd, er det en succes. Når vi kigger på det økonomiske, er det også bedre at forebygge, end at se de unge i det kommunale system senere hen, siger Allan S. Andersen.

Inden projektet blev sat i værk i 2020, har kommunen i en årrække haft mange udfordringer med, at et højt antal unge ikke er kommet i uddannelse eller job. Mellem 11 og 12 procent af unge i alderen 16 til 24 år har tidligere ikke haft nogen beskæftigelse.

Vil udvide initiativet

Initiativet ”Unge med Kant” er en del af et større EU-projekt. Projektet stopper officielt til sommer, men i Tårnby har successen indtil nu været så stor, at kommunen har valgt at fortsætte projektet på egen hånd, så de kan hjælpe endnu flere unge mennesker.

- Jeg håber, vi kan få endnu flere igennem og få succes. Den her indsats har hjulpet, og hvis der er noget, der virker, skal vi fortsætte det, lyder det fra Tårnbys borgmester.

Kommunen har afsat en million kroner til at videreføre projektet. 

_flåter TBE borrelia skadedyr sygdomme natur

Vaccinationssteder er lagt ned af danskere, der vil have skud mod alvorlig flåtvirus

Soho House Copenhagen

Nu kan rigmandsklubs ønske gå i opfyldelse: Men den lokale beboerforening er ikke tilfreds