Thomas har bagt kanelsnegle i 30 år - og ja, datteren har han navngivet Cinnamon

Kanelsnegle står for faglig stolthed for Thomas Thejll. Først fik han succes med onsdagssneglen, nu er det også kernen i hans nye forretning.

Der dufter af kanel, når man træder ind i Thomas Thejlls forretning på Vimmelskaftet i København. 

I montren står dagens udvalg af snegle. Ikke bare den klassiske med hvid glasur og kanel, men også varianter med karamel, Nutella, pistacie eller brunsviger. 

Man må sige, at kanelsneglen er blevet en pejlemærket i hans karriere. 

Han har været bager i 30 år, og som ung skabte han onsdagssneglen i sin bagerforretning i centrum af København.

- Da jeg var lidt yngre, skabte jeg noget, der hed onsdagssneglen i Sct. Peders Stræde og satte den på landkortet. Idéen med den, var, at det var en stor snegl, og det var kun om onsdagen, for det var den dårligste omsætningsdag, siger Thomas Thejll.

De solgte hundredevis af snegle hver onsdag, hvor både studerende og virksomheder i området vidste, at onsdag var snegledag. 

I dag driver han forretningen Cinnamon & Coffee, hvor sneglen igen spiller hovedrollen.

Det er ikke bare den traditionelle kanelsnegl, der bliver solgt, denne dag er der fem forskellige.
Det er ikke bare den traditionelle kanelsnegl, der bliver solgt, denne dag er der fem forskellige.
Foto: privatfoto

Kanel i privaten

Han synes selv, at de bager byens bedste snegle. At de 30 år som bager med en særlig interesse for kanelsneglen har givet ham ekspertisen. Han har sammensat dejen, så den består af både wienerdej og bløddej. 

- Det er sådan en proces, der er 24 timer undervejs, forklarer han, efter han har sat en frisk plade i ovnen. 

- Det er også den, vi bruger mest energi på, vi har ikke 50 andre ting, siger han. 

quote Jeg er gået lidt længere ved at kalde min sidste nye datter for Cinnamon

Thomas Thejll

Sneglene bager de hele dagen, så de hele tiden er friske, og så butikken dufter af kanel. 

Der er nemlig kanel i alle varianterne af snegle, men det er stadig den klassiske, der er både hans egen og kundernes foretrukne. 

- Den står for omkring 60 procent af salget, siger han. 

Man må sige, at han har sat en streg under, hvilken betydning kanel har for ham. Først har det fået en del af butiksnavnet, og nu har det også sneget sig ind i privaten. 

- Jeg er gået lidt længere ved at kalde min yngste datter for Cinnamon, siger Thomas Thejll og smiler.

- Hun hedder simpelthen kanel. Så må vi se, hvad de kommer til at kalde hende i skolen.

OPLEV Foto
Serie

Oplev

Programmet OPLEV giver dig nye idéer, så du aldrig mere skal kede dig, når du har fri.
Vi ser på alt det, du kan gøre, prøve, smage eller kigge på, fx premierefilm, nye udstillinger og mad og musik.
For hvis vi selv skal sige det, er vores sendeområde i al beskedenhed det bedste i hele Danmark.
Velkommen til kulturmagasinet OPLEV

 Se serien her
Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik