Niko Grünfeld trækker sig som borgmester

Københavns Kommunes kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld, Alternativet, trækker sig som borgmester efter flere uger med uheldige sager.

"Kulturborgmesteren takker af"

Sådan skriver Niko Grünfeld i et Facebookopslag kort før midnat i går aftes. 

quote Jeg gik ind i politik, fordi jeg troede på, at vi kunne lave politik på en ny måde og fremskynde en seriøs bæredygtig omstilling. Det tror jeg stadig på. Men det er sværere, end jeg havde regnet med.

Niko Grünfeld, Tidl. kultur- og fritidsborgmester, København, Alternativet

- Jeg gik ind i politik, fordi jeg troede på, at vi kunne lave politik på en ny måde og fremskynde en seriøs bæredygtig omstilling. Det tror jeg stadig på. Men det er sværere, end jeg havde regnet med. Og med større konsekvenser for min familie og mig selv, end jeg kan forsvare, skriver den nu tidligere borgmester.

"Derfor trækker jeg mig nu som kultur- og fritidsborgmester i København." lyder det i opslaget.

Tilbagetrækningen kommer efter flere uger med en række sager, der har belastet borgmesteren i så høj grad, at han nu ikke længere kan se sig selv som borgmester i København.

Niko Grünfeld har været borgmester i København siden 1. januar. Han blev valgt ind i Borgerrepræsentationen efter et flot valg til Alternativet ved efterårets kommunalvalg.

I første omgang fik han dog kritik for at vælge posten som kultur- og fritidsborgmester, da han og partiet længe havde kritiseret situationen på beskæftigelses- og integrationsområdet i København.

quote Min kæreste og mor til mine tre børn er i det sidste stykke tid blevet udsat for ting, som jeg ikke kan acceptere. De skal ikke trues, de skal ikke antastes på vores hjemadresse. Desuden skal min person naturligvis ikke overskygge Alternativets grønne projekt.

Niko Grünfeld, Tidl. kultur- og fritidsborgmester, København, Alternativet

I sidste uge kom det så frem, at den nyvalgte borgmester havde brugt 130.000 kroner på nye møbler til sit kontor, som blandt andet var gået til en specialdesignet daybed til 10.000 kroner. To bænke til 14.000 kroner. Tre borde til 36.000 kroner, samt ph-lamper og dyrt højtaleranlæg.

Borgerne tog ham på ordet

Efter at historien er kommet frem, har flere kritikere påpeget, at Niko Günfelds hang til nye dyre møbler står i skærende kontrast til Alternativets ambitioner om et mere grønt og bærdygtigt forbrugersamfund, ligesom partiet også har slået sig op, at de vil skabe en ny politisk kultur, der går i rette med politisk pamperi og fråds. 

Siden da er det kommet frem, at han havde givet forkerte oplysninger i sit CV og tidligere kaldt sin HD-uddannelse fra Aarhus Universitet for en kandidatgrad - selvom det kun svarer til en bacheloruddannelse.

Et event, der fik en gruppe borgere til at oprette en CV-workshop på borgmesterens kontor. En begivenhed, der hurtigt fik flere hundredevis af folk til at tilmelde sig på Facebook.

Læs mere om historien her.

Først i går aftes valgte han at gå ud og sige undskyld for de uheldige sager, men afviste samtidig, at han ville trække sig som borgmester. En beslutning, der dog blev ændret igen senere i går aftes.

- Min kæreste og mor til mine tre børn er i det sidste stykke tid blevet udsat for ting, som jeg ikke kan acceptere. De skal ikke trues, de skal ikke antastes på vores hjemadresse. Desuden skal min person naturligvis ikke overskygge Alternativets grønne projekt, skriver han i Facebook-opslaget.

Hvad der nu skal ske på borgmesterposten er endnu uvist, men TV 2 Lorry følger sagen i løbet af dagen.

Ved kommunalvalget i november kom Niko Grünfeld ud på den anden side som den store sejrherre. TV 2 Lorry fulgte ham på valgaftenen. Se med her:

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik