30 millioner skal hjælpe pressede sygeplejersker: "De må jo være døve og blinde"

30 millioner kroner skal hjælpe de mest trængte hospitalsafdelinger gennem vinteren med fastholdelse og rekruttering af sundhedsfagligt personale. Men det er alt for sent og alt for lidt, lyder kritikken.

Pressede sygeplejersker siger i stor stil op i Region Hovedstaden, og det er svært at rekruttere nye. 

Derfor besluttede Region Hovedstaden tirsdag at afsætte 30 millioner, som skal hjælpe pressede hospitalsafdelinger henover vinteren.

quote Man skal være både døv og blind, hvis man ikke har forstået, hvor stort problemet er. Det er alt for sent at komme med så lille et beløb

Ditte Krøyer, sygeplejerske på Steno Diabetes Center Copenhagen

- Jeg er meget glad for, at vi i regionsrådet er enige om, at det lige nu haster med at finde de gode løsninger. Manglen på sundhedsfagligt personale er en af de største udfordringer i hverdagen på regionens hospitaler, siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) i en pressemeddelelse.

Han erkender dog samtidig, at det langt fra rækker til at løse de problemer, hele sundhedsvæsenet står i med mangel på medarbejdere.

Løser intet

Men spørger man sygeplejerskerne, der står til at modtage pengene, så mener de ikke, det løser noget som helst.

- For mig lugter det af valgkamp. Man skal være både døv og blind, hvis man ikke har forstået, hvor stort problemet er. Det er alt for sent at komme med så lille et beløb, siger sygeplejerske Ditte Krøyer, der er sygeplejerske på Steno Diabetes Center Copenhagen ved Herlev Hospital, til TV 2 Lorry.

Hun arrangerede lørdag sammen med sine sygeplejerskekollegaer en happening foran Fællesparken for at gøre opmærksom på de mange sygeplejersker, som regionen mangler.

Her sendte sygeplejerskerne 1790 balloner op i luften, som til sammen dannede billedet: Tag ansvar og samtidig symboliserede antallet af forgæves rekrutteringerne på afdelingerne.

- Det er lidt ligesom en ketchup-effekt i øjeblikket. Folk siger op, og dem, der er tilbage, de bliver mere pressede, siger hun til TV 2 Lorry.

Det er meningen, at de 30 millioner skal bruges her og nu, mens man efter regionsrådsvalget vil kigge på en mere langsigtet løsning.

- I det nye år skal det nye regionsråd straks vedtage en plan, som skal styrke rekruttering og fastholdelse på længere sigt. Det bliver en udfordring, som vi kommer til at have fokus på i lang tid fremover," siger Lars Gaardhøj.

Se TV 2 Lorrys indslag om sygeplejerskernes happening herunder.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik