Ægtepar var dvd-pirater i fritiden

Et ægtepar fra Slangerup blev i går dømt for piratkopiering af film og spil samt snyd med skat og moms. De fik betingede fængselsstraffe - men også en kæmpe bøde oveni et skattesmæk samt udsigt til en erstatningssag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.      

En 37-årig mand fra Slangerup fik i går ved retten i Hillerød en dom på otte måneders betinget fængsel for ulovlig kopiering af film og spil.

Oveni fik han en tillægsbøde på 850.000 kroner for snyd med skat, moms og arbejdsmarkedsbidrag fra parrets fritidsfirma, der  blandt andet sælger spillekonsoller på nettet. Hans hustru fik samtidig 40 dages betinget fængsel for forholdene.

Begge er i job, manden er ret vellønnet, og parret bor i parcelhus og har børn. Sagen begyndte at rulle, da Foreningen af Danske Videogramdistributører i 2008 fik et anonymt tip om parrets aktiviteter. Det førte til en politianmeldelse og en razzia i parrets parcelhus i Slangerup en morgen i maj 2008. Her fandt politiet tusinder af dvd'er med spil og film, samt 274.000 kroner i et pengeskab.

 Sagen fik også Skat til at interessere sig for parrets fritidsfirma, der viste sig i to år ikke at have svaret skat, moms og afgifter for cirka 870.000 kroner. Både en repræsentant for Skat og for Videogramdistributørerne var derfor til stede i går under retssagen.

- Jeg er filmfanatiker, og vi solgte film og spil til venner, bekendte, naboer og arbejdskollegaer, forklarede manden i retten. Hustruen sagde dog undervejs, at parret med kopieringen vel ikke har gjort andet end Gud og hvermand har gjort.

Parret kunne ikke erkende de 5000 kopier, som stod i retsmødebegæringen - men kun 2000 film og spil. Og da sagen efterfølgende blev skåret til, kunne de begge erkende overtrædelsen af både ophavsretsloven og straffeloven, og de modtog dommen. Skatteunddragelsen fra fritidsfirmaet er afgjort i landsskatteretten - der i øvrigt barberede over 50 procent af skattemyndighedernes krav mod parret - og den 37-årige mand kunne i retten fortælle, at parret har nedbragt gælden til det offentlige, så der kun mangler cirka 170.000 kroner.

Dommen i går gav en ekstra økonomisk lussing til parret. Ikke nok med at de skal betale 850.000 i bøde, de kan også imødese et civilt søgsmål fra videogramdistributørerne på yderligere mindst 213.000 kroner. Penge, som retten fastslog, skal tages af de 274.000 kroner beslaglagt ved razziaen i 2008.

Spørg Os - Afstemning

_