Beboer i Hanne Withs tidligere lejlighed: Det er skræmmende, hun har ligget død på vores gulv

Hun var slet ikke klar over, at det var i lige netop hendes lejlighed, at Hanne With blev fundet dræbt for 34 år siden. Det var flere andre beboere i opgangen heller ikke.

Fensmarkgade 39 på Nørrebro var gerningssted for det bestialske drab for 34 år siden på den dengang 23-årige Hanne With.

Drabet fandt sted i Midas Hellings lejlighed, og da Københavns Politi onsdag fortalte om det nye gennembrud i sagen, kom det som et chok for hende.

- For os var det virkelig skræmmende at tænke på, at der har ligget en død kvinde på vores gulv, siger Midas Helling.

Hun vidste intet om, hvad der var foregået i lejligheden, da hun overtog den tilbage i 2004.

- Vi googlede adressen, og så lige pludselig kom der en masse avisartikler, der pegede på det her mord. Men efterhånden, som vi har vænnet os til tanken, er det hendes historie og hendes skæbne og liv, der fylder, og så er det her bare en lejlighed, fortæller hun.

Et hårdt kvarter dengang

Tilbage i 1990, hvor drabet fandt sted, var Fensmarkgade 39 lejelejligheder, der var ejet af Københavns Kommune. Sidenhen er det blevet lavet om til en andelsboligforening.

quote Så er der håb forude for andre drabssager

Jan Kofod Jensen, beboer i Stevnsgade 39

Jan Kofod Jensen har boet der i 29 år og set, hvordan kvarteret på Nørrebro har forandret sig i løbet af årene.

- Det var et rabarberkvarter dengang. Der var druk hernede på hjørnet, og der blev taget stoffer inde i opgangen, mindes han.

Ikke første gang

For 19 år siden blev der også begået et drab i en af naboopgangene blot få meter væk. Her blev den otteårige Connie Jacobsen knivdræbt. Gerningsmanden fra den sag er blevet fundet og straffet.

Andrea Vinther Martinsens er glad for, at der er sket et gennembrud i sagen.
Andrea Vinther Martinsens er glad for, at der er sket et gennembrud i sagen.
Foto: Marius Godballe/TV 2 Kosmopol

Og at en ny potentiel gerningsmand dukker op her 34 år efter, er noget hele ejendommen taler om.

- Det er jo vildt nok. Det er et stort gennembrud, kan man sige. Men det er også lidt uhyggeligt, siger Andrea Vinther Martinsens, der også bor i opgangen.

(Artiklen fortsætter efter boksen)

Spørg Os - Formular

_

Håber, sagen snart bliver opklaret

Beboerne håber, at drabssagen omsider finder sin afslutning - også Midas Hellings, der altså har boet de sidste 20 år på et potentielt gerningssted.

- Der har været 14 år, hvor der har boet nogle andre end mig. Derfor kommer det ikke så tæt på, men det er alligevel underligt, at det er sket lige her, siger hun.

Beboerne er glade for, at der efter 34 år måske er kommet en afklaring på, hvem der dræbte Hanne With i lige netop deres opgang, og at der måske kan være flere gennembrud i gamle sager under opsejling i fremtiden.

- Så er der håb forude for andre drabssager, vil jeg sige, slutter Jan Kofod Jensen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik