Falcks lynprøver har fundet flest smittede i hovedstaden

Knap fire procent af de, der blev podet i Falcks testcentre mandag, blev bekræftet smittet med coronavirus.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Næsten fire procent af de lyntest, der blev foretaget i Falcks testcentre mandag, var positive. 3,98 procent for at være præcis.

Det fortæller Jørgen Mieritz, der er ambulancedirektør i Falck.

Samlet set fik 286 ud af 7.190 testede besked om, at de var smittet med coronavirus.

Når man ser på, hvor de smittede kommer fra, dominerer Region Hovedstaden statistikken. Her var 5,86 procent af i alt 2.543 prøver positive.

Eksperter opfordrer til lukning

Tirsdag morgen er flere eksperter ude med en opfordring til, at hovedstadsområdet bliver lukket for rejser, så smitten ikke spredes på tværs af landet i julen.

Det sker efter særligt områderne omkring København viser stor smitteaktivitet.

Mandag nåede København således toppen af den landsdækkende kommuneliste over flest smittede per 100.000 borgere med incidenstallet 607.

Det svarer til, at 0,7 procent af hovedstadens befolkning er smittet med coronavirus.

- Vi bliver nødt til at blive, hvor vi er. Vi må have en kraftig henstilling fra regeringen om, at vi skal blive i vores egn, så vi ikke bringer smitten rundt i landet, siger Anders Beich, der er formand for Dansk Selskab for Almen Medicin.

Lyntest hitter

Falck er begyndt at teste folk gratis for coronavirus, efter at selskabet indgik en aftale med regionerne og regeringen fredag aften. I den lyder det, at Falck skal udvide kapaciteten til at kunne lynteste 50.000 folk om dagen.

Mens sundhedsvæsenet bruger såkaldte PCR-test, der kan komme med et testresultat inden for et døgn, så bruger Falck lyntest - såkaldte antigentest - som er mindre følsomme og derfor mindre pålidelige.

Sundhedsmyndighederne anbefaler, at folk, der udviser symptomer på covid-19 eller har været nær kontakt til en smittet, får foretaget en PCR-test i stedet for en lyntest.


Du har læst en artikel fra TV 2 Kosmopol

Spørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Sjællands Universitetshospital

Egen stue med udsigt – første etape af Region Sjællands supersygehus er klar

Sådan skal du affaldssortere

Københavnerne dumper:
Disse ting må du aldrig smide ud

Vis mere