Fedmeepidemien vokser: Se, hvor overvægtige I er i din kommune her

En ny rapport fra Region Hovedstaden viser, at antallet af borgere med svær overvægt er steget voldsomt gennem de seneste syv år. Se hvor din kommune ligger i grafikken.

Nederst i artiklen kan du se en grafik over udviklingen i antallet af overvægtige for din kommune

Sundhedsprofilen 2017 er netop udkommet i Region Hovedstaden. 

Rapporten, der udkommer hvert fjerde år, gemmer på hemmeligheder om borgernes sundhed i de i alt 29 kommuner i regionen, og her fremgår det blandt andet, at antallet af overvægtige borgere i regionen er vokset drastisk de seneste syv år.

Halsnæs halter efter

I Halsnæs Kommune står det værst til. Her er det nu blevet mere almindeligt at være overvægtig end normalvægtig til trods for, at kommunen kæmper for at få nedbragt fedmen.

Derfor kommer de nye tal som en overraskelse for formanden for kommunens udvalg for Sundhed og Forebyggelse, der nu vil bringe sagen for byrådet endnu engang. 

- Det er selvfølgelig en rigtig ærgerlig udvikling, og det er ikke nogle tal, vi er særlig stolte af, siger Michael Thomsen og tilføjer:

- Det er ikke godt nok. Vi skal have ændret i folks vaner, så de lærer at bevæge sig. Men det er ikke noget, man bare lige løser over natten, så det er et langt sejt træk, som vi er igang med - og det vil vi selvfølgelig også fokusere på fortsat.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik