Konservativ stemmesluger og tidligere bykonge forlader politik efter sammenstød med partileder

Tidligere borgmester Hans Toft (K) er færdig i politik. Efter uenigheder med partiets gruppeformand i Region Hovedstaden forlader Toft regionsrådet.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den tidligere konservative bykonge Hans Toft forlader regionsrådet i Region Hovedstaden som følge af uenigheder med den konservative gruppeformand i regionsrådet, Christoffer Buster Reinhardt.

Det siger han til Berlingske.

Over for TV 2 Kosmopol bekræfter Christoffer Buster Reinhardt (K), at Hans Toft har meddelt, at han vil forlade regionsrådet, og at det i stedet bliver den tidligere Allerød-borgmester Erik Lund, der overtager det nu ledige sæde i Regionsrådet.

Erik Lund bekræfter over for TV 2 Kosmopol, at han overtager pladsen fra Hans Toft.

- Jeg har kendt Hans gennem mange år fra vores fælles tid som borgmestre og har arbejdet godt sammen med ham. Jeg har kun gode ting at sige om ham. Det er Hans’ beslutning, men han har været en fantastisk mand for Konservative. Omvendt har jeg stor respekt for Christoffer Buster Reinhardt og tilslutter mig hans linje og er nu klar til at træde til i Regionsrådet, siger Erik Lund.

Christoffer Buster Reinhardt ønsker ikke at kommentere Hans Tofts exit og udtalelser, men siger til TV 2 Kosmopol, at ”det ikke er nogen hemmelighed, at vi har haft nogle uoverensstemmelser internt i den konservative gruppe”, men som han ikke ønsker at uddybe yderligere.

- Jeg er rigtig ked af, at Hans forlader den konservative gruppe og regionsrådet. Det må jeg tage til efterretning og siger tak til Hans for et godt samarbejde i godt fem år, siger Christoffer Buster Reinhardt - et citat, han også har givet til Berlingske.

Konservativt vedhæng til Socialdemokraterne

Hans Toft siger i et interview med Berlingske, at hans exit blandt andet skyldes, at Christoffer Buster Reinhardts ledelsesprofil ”fremstår som vedhæng til den socialdemokratiske regionsformand og giver vores politiske modstandere fred og ro i hverdagen”.

Det kritikpunkt ønsker Christoffer Buster Reinhardt ikke at kommentere, men påpeger at Konservative eksempelvis på mødet tirsdag aften i Regionsrådet stemte imod Socialdemokratiet ved flere lejligheder.

Konservatives gruppeformand i Region Hovedstaden, Christoffer Buster Reinhardt, er 1. næstformand for regionsrådet og formand for Sundhedsudvalget. Han ønsker ikke at kommentere Hans Tofts kritikpunkter.
Konservatives gruppeformand i Region Hovedstaden, Christoffer Buster Reinhardt, er 1. næstformand for regionsrådet og formand for Sundhedsudvalget. Han ønsker ikke at kommentere Hans Tofts kritikpunkter.
Foto: Privatfoto

Derudover siger Hans Toft til Berlingske, at Christoffer Buster Reinhardts ledelsesstil gør, at den konservative gruppe mangler "initiativer og synlighed".

Det kritikpunkt vil gruppeformanden ikke kommentere på.

TV 2 Kosmopol har forsøgt at få en kommentar fra Hans Toft, der ikke har besvaret opkald.

Fik flest stemmer ved det seneste valg

Hans Toft var i 28 år borgmester i Gentofte Kommune, indtil han stoppede i 2021 inden seneste kommunalvalg.

Han valgte dog at genopstille til regionsrådet, hvor han har siddet siden 2005.

Og med hele 35.225 personlige stemmer ved regionsrådsvalget i november 2021 mere end fordoblede han sit personlige stemmetal fra 2017.

Det var klart flest personlige stemmer i Region Hovedstaden, hvor De Konservative også blev det største parti målt på mandater for første gang nogensinde.

Det var dog ikke nok til at fravriste Lars Gaardhøj (S) posten som regionsrådsformand.

De Konservative har ti mandater i regionsrådet i Region Hovedstaden.

Du har læst en artikel fra TV 2 Kosmopol

Spørg Os - Afstemning

_Nyheder

20220624-235434-L-5008x3151ma

Programmet for Fredagsrock er på plads:
Fire koncerter kræver pladsreservation

Rotte

Rotteekspert: Skraldekoks i København kan inden længe blive et problem - særligt et sted er sårbart

AR

Lever for blå blink:
Hvordan kan 112-fotografer være fremme før politiet?

Vis mere
Strejke, skraldemænd

Strejkende skraldemænd opløser blokade på Amager

20220911-174837-L-1920x1280we

Borgmestre med kritik af milliardforlig på rådhuset: For lidt til velfærd og klima

Vis mere