Movia udvider digitale tests i seks Lorry-kommuner

Movia udvider testen af digitale stoppesteder, og det betyder at 500 stoppesteder i seks kommuner nu også inkluderes.

Man står ved stoppestedet og venter. Ifølge planen skulle bussen have været der for fem minutter siden, men selvom man har spejdet konstant efter bussen, siden den skulle have været der, er den ikke i syne, og man begynder at blive lidt irriteret over ikke at vide, hvornår den kommer.

Hvis du kender den følelse, så er der måske gode nyheder på vej til dig.

Movia, der står for betjeningen af kollektiv bustrafik i Region Hovedstaden og Region Sjælland, er nemlig i gang med at teste nye muligheder for at give bedre trafikinformation, og nu har selskabet valgt at udvide et forsøg med intelligente stoppesteder i kommunerne Brøndby, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre og Rødovre. Det skriver trafikselskabet i en pressemeddelelse.

Forsøget går ud på at udstyre busstoppesteder med såkaldte beacons - små, elektroniske sendere, der kan kommunikere med brugernes mobiltelefoner - som så kan give de ventende opdateringer om bussens ankomst og eventuelle forsinkelser direkte på telefonerne.

Med udvidelsen vil 500 busstoppesteder på tilsammen 22 buslinjer blive inkluderet, og det eneste, man behøver gøre som rejsende, er at tillade, at Rejseplanen-appen kan sende push-beskeder til ens telefon.

Forskellige kundebehov

- For mange kunder har det stor værdi, at de kan få beskeden om, hvornår bussen kører serveret direkte på mobilen uden selv at skulle slå op alle mulige steder. For dem vil de intelligente stoppesteder gøre en forskel. For andre er et opslag på rejseplanen det foretrukne, siger Movias administrerende direktør Dorthe Nøhr Pedersen.

Hun understreger samtidig, at de intelligente stoppesteder ikke kommer til at afløse andre informationskanaler, men blot skal ses som et supplement til den information der i forvejen er.

Af pressemeddelelsen fremgår det også, at kommunerne er udvalgt, fordi der i disse seks kommuner er en stor andel af befolkningen, der benytter busserne, samtidig med at busdriften ofte er præget af trængsel på vejene.


I Gladsaxe Kommune, der er den af forsøgskommunerne, der får tilført flest intelligente stoppesteder, glæder man sig over initiativet:

- Vi har længe debatteret, hvordan vi har kunnet give vores borgere den bedste service på område. En løsning, hvor borgerne kan få direkte besked på deres mobiltelefon om, hvornår bussen kommer, lyder som et rigtig godt supplement, så vi er glade for fortsat at være en del af forsøget, siger borgmester Trine Græse (S) i pressemeddelelsen.

Alle de 500 stoppesteder, der nu inkluderes, er stoppesteder, hvor der ikke i forvejen er en elektronisk informationsskærm.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik