Oversigt

Seneste nyt

Region H er blevet enige: Vil styrke omdiskuteret psykiatrisk tilbud

Tirsdag blev Region Hovedstadens forretningsudvalg enige om at bruge nogle af "de midler, der forhåbentlig snart kommer fra regeringen" på det psykiatriske tilbud Opus.

Det skriver udvalgsformand Peter Westermann (S) på sin Facebook-profil

"Det vil være min førsteprioritet for Region Hovedstadens Psykiatri, når vi nu kommer i gang med at skabe forbedringer ud fra de anbefalinger, der kom fra den task force, der blev nedsat efter skyderiet i Field's," skriver han blandt andet. 

TV 2 Kosmopol har tidligere kunnet fortælle, hvordan Janne Grøndahls datter Tina blev afvist behandling på Opus, da Tinas psykoser havde stået på for længe

I Region Hovedstadens psykiatri er det nemlig et kriterie, at psykosen først er blevet opdaget inden for et år før henvisningen, hvis man skal have et behandlingsforløb hos Opus. 

Den manglende hjælp gør, at Janne Grøndahl frygter, at hendes datter skal blive den næste Field's-skytte. 

- Min datter kunne aldrig finde på at skade sig selv, men når hun er psykotisk, kunne hun helt sikket finde på at slå nogle andre ihjel, sagde Janne Grøndahl til TV 2 Kosmopol. 

Peter Westermann fortalte i forbindelse med TV 2 Kosmopols dækning, at han mente, at der bør kigges på kriterierne for, hvornår man kan komme ind i et Opus-tilbud.