Region Hovedstaden benytter også udskældt praksis på kræftområdet

Også i landets største region – Region Hovedstaden – har man undladt at indberette overskridelser af ventetider for kræft- og hjerteoperationer, hvis patienterne har accepteret overskridelsen.

Kræft- og hjertepatienter i Region Hovedstaden kan have ventet længere end tilladt på deres operationer – helt uden Sundhedsstyrelsens viden.

Det står klart, efter at Region Hovedstaden i et skriftligt svar til TV 2 Kosmopol oplyser, at overskridelser af ventetider på hjerte- og kræftområdet ikke indberettes, hvis patienterne har accepteret længere ventetid på operationen end de 14 dage, som maksimalt er tilladt.

- Region Hovedstaden indberetter til Sundhedsstyrelsen i de tilfælde, hvor regionen ikke har kunnet overholde bekendtgørelsen om de maksimale ventetider for kræft og visse tilstande ved iskæmiske hjertesygdomme.

- Regionen indberetter ikke overskridelser, hvis patienter har accepteret en tid, som overskrider de maksimale ventetider, oplyser Region Hovedstaden.

Dermed er det ikke længere kun Region Midtjylland, som har benyttet den kritiserede indberetningspraksis for kræftpatienter, som flere eksperter mener er i strid med reglerne.

Historier på både TV 2 og DR har i den seneste uge afdækket, hvordan 293 kræftpatienter i en periode på over et år havde ventet længere på en operation på Mave- og Tarmkirurgi på Aarhus Universitetshospital (AUH), end de skulle.

Dermed blev de særlige ventetider for kræftpatienter overskredet – men uden at Sundhedsstyrelsen blev orienteret om de lange ventetider på afdelingen.

Afgørende at Sundhedsstyrelsen informeres

Ifølge Rasmus Grønved Nielsen, som er lektor i forvaltningsret ved Aarhus Universitet, er det helt afgørende, at Sundhedsstyrelsen informeres, hvis ventetiderne bliver for lange, da det ellers er en umulig opgave at holde øje med, om sundhedsvæsenet fungerer, som det skal.

- Generelt skal man underrette Sundhedsstyrelsen. Sundhedsstyrelsen er den statslige institution, som har overblikket, og informationen skal jo gerne flyde op til de steder, hvor man til syvende og sidst kan tage de politiske beslutninger, siger han til TV 2.

I Region Hovedstaden er man nu ved at undersøge, hvor stort omfanget af overskridelserne af de maksimale ventetider er på regionens hospitaler.

Formand for Region Hovedstaden Lars Gaardhøj (S) ønsker ikke at udtale sig i sagen, inden regionerne har mødtes med Sundhedsstyrelsen mandag, oplyser regionens pressetjeneste til TV 2.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik