Udskudt behandlingsgaranti og flere indlagte: Nu forbereder Region H omrokering af personale

Presset fra indlagte patienter med corona er nu så stort, at Region Hovedstaden forbereder en opskalering med flere sengepladser og omrokering af sygehuspersonale. Samtidig er det også besluttet, at behandlingsgarantien i regionen er udskudt.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Stigende smitte med corona og fyldte sengepladser på Region Hovedstadens hospitaler betyder nu, at regionen overvejer at skalere op med flere pladser til behandling af patienter med corona.

Samtidig er presset på hospitalerne nu så stort, at Region Hovedstaden har besluttet at suspendere udrednings- og behandlingsgarantien med ikrafttræden den 3. januar. Det oplyser Region Hovedstaden i en pressemeddelelse.

- Vi venter med nogen bekymring på, om de mange smittede hen over jul og nytår giver øget pres på vores hospitaler. Derfor er vi nødt til at forberede os på at kunne skalere op og dermed flytte rundt på personalet, men der er et stort fokus på, at hospitalerne først og fremmest hjælper og aflaster hinanden, siger regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S).

Mødes torsdag for at drøfte opskalering

Derfor mødes hospitalsdirektionerne torsdag for at drøfte, om der skal skaleres op fra de nuværende 260 pladser i regionen til patienter med corona.

Antallet af indlagte ventes aktuelt at ligge omkring 300 patienter inklusive indlagte på intensiv.

- Selvom det stigende antal COVID-patienter ikke ser ud til at havne på intensiv, så er der stadig en del af patienterne, som er meget syge. Og uanset hvad er det en stor belastning for hospitalerne, når et stadig stigende antal patienter skal behandles i isolation. Samtidig er der mange medarbejdere, der er syge eller hjemsendt i isolation. Så samlet set er der et stort pres, siger Lars Gaardhøj.

Patienter bliver flyttet rundt

Hospitalerne skal også sammen med Akutberedskabet vurdere, hvordan de bedre fordeler patienter, så der tages størst muligt hensyn til patienternes behov for behandling, mulighederne for transport og den øvrige belastning på hospitalerne.

- Derfor vil der være patienter, der oplever, at de i stedet for en indlæggelse på Hvidovre eller Bispebjerg Hospital køres til eksempelvis Nordsjællands Hospital. Det er måske ikke optimalt af hensyn til de pårørende, men vi er nødt til at fordele patienterne der, hvor der er flest hænder til at tage imod. Det håber vi, at der er forståelse for, siger Lars Gaardhøj.

Mens der opleves stort pres på afdelinger, der behandler både patienter med corona og patienter med andre akutte sygdomme, så er der lige nu ikke behov for at skrue op for antallet af pladser til intensivpatienter. Her ligger tallet stabilt omkring 100 patienter, hvoraf 30 af dem er indlagt med corona.

Fakta

• Når Region Hovedstaden trækker tal fra Sundhedsplatformen for at skabe overblik over antallet af indlagte med corona på de hospitalerne, så skal der tages højde for en betydelig grad af efterregistrering. Så når Region Hovedstaden har tal fra 3. januar, der siger 237 indlagte med corona, så forventer regionen, at tallet reelt lander på omkring 300.


• Efterregistrering skyldes både, at der er forsinkelser i registrering af diagnoser, og at der er patienter, som får behandlingskrævende corona undervejs i indlæggelsen.


Kilde: Region Hovedstaden

_Du har læst en artikel fra TV 2 Kosmopol

Spørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Birgitte Lundgren kommunaldirektør Rudersdal Kommune

Kommunaldirektør om voldtægtssag på skole: "Vi har fået mistanke om, at der er sket overgreb mod flere børn"

Web-version.00_00_11_44.Still001

Alternativ til fodboldholdet: 14-årige Alvin vil starte madfællesskab for teenagere

Vis mere