Utraditionel indsamling: Sygeplejerske vil aflevere sure løbesko til minister

Sygeplejerske Harun Demirtas indsamler sure løbesko i protest mod effektiviseringskravet på hospitalerne.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

De hvide træsko er byttet ud med løbesko, for sygeplejersker og læger løber rundt hele dagen. Sådan beskriver sygeplejerske Harun Demirtas situationen på landets hospitaler. Han er selv sygeplejerske på Rigshospitalet i  intensiv afdelingen for for tidligt fødte. 

quote Skal vi have rulleskøjter på i fremtiden? 

Sygeplejerske Harun Demirtas

Derfor har han lavet indsamlingen "Giv os vores træsko tilbage". Han indsamler slidte løbesko fra sine kollegaer, som han vil afleverere til finansminister Kristian Jensen. Finansministeren har nemlig givet udtryk for, at han ikke vil fjerne effektiviseringskravet på 2 pct. hvert år på hospitalerne, og det gør Harun Demirtas frustreret og ked af det. 

- Vi må sige stop, det går ikke mere. Jeg har dårlig samvigttighed over for patienterne hver dag. Jeg ser mine kollegaer bryde sammen i gråd, folk når ikke at spise frokost, og vi spæner frem og tilbage mellem patienterne, siger Harun Demirtas til Tv 2 Lorry, og tilføjer: 

- Vi løber stærkere og stærkere. Skal vi have rulleskøjter på i fremtiden? Det går udover patienterne og ikke mindst  patientsikkerheden, når tingene skal gå så stærkt. 

Han forklarer desuden, at løbeskoene er upraktiske på et hospital. Han og kollegaerne savner de hvide træsko. 

- Det er ikke med vores gode vilje, at vi har taget løbesko på. Derfor skal de nu afleveres. Der er en grund til at de hvide træsko i længe har været en del af hospitalskulturen: De lever op til de hygiejniske principper. Hvis der kommer blod på, kan de sprittes af med det samme. Løbeskoene skal en tur i vaskemaskinen. 

Dansk Sygeplejerråd bakker op om Harun Demirtas' sko-indsamling.
Dansk Sygeplejerråd bakker op om Harun Demirtas' sko-indsamling.

Dansk Sygeplejerråd bakker op om Harun Demirtas' indsamling. Han har indtil nu indsamlet cirka 20 par udtrådte løbesko, men tager gerne imod mange flere. 

Harun Demirtas har kontaktet finansministeren på mail og Facebook for at arrangere et møde, hvor han kan overrække de slidte løbesko, men Kristian Jensen har endnu ikke responderet. 

TV 2 Lorry har mandag morgen kontaktet Kristian Jensen for en kommentar, men finansministeren har foreløbigt ikke vendt tilbage. 
Nyheder

20230129-232824-L-1920x1403we (1)

Fatter du heller ikke en brik af håndbold?
Sådan bluffer du dig gennem dansk VM-triumf

Skudepisode i Brøndby Strand

Politiet søger vidner efter skudepisode

20180918-173942-l-1920x1079we.jpg

Snød ældre borgere for millionbeløb. Pris: To års fængsel

Vis mere
rasmus lindbjerg

Har du hørt om ’brotox’? Skønhedsklinikker går målrettet efter mænd

Håndboldherrerne

Kom i god tid - guldvinderne hyldes i dag på Rådhuspladsen

Vis mere