Efter kritik: Nu kontakter region benamputerede patienter, der kan have krav på erstatning

Patienterne kan unødigt have fået amputeret deres ben.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er ikke patienterne, der skal komme til Region Sjælland. Det er Region Sjælland, der skal komme til patienterne.

Sådan lød den klokkeklare udmelding fra Styrelsen for Patientsikkerhed til Region Sjælland onsdag, efter det er kommet frem, at patienter i Region Sjælland unødigt kan have fået amputeret deres ben.

Og efter en række møder siden udmeldingen har Region Sjælland nu besluttet, at man vil kontakte alle patienter.

Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

- Den her sag har vores fulde opmærksomhed, og vi lytter naturligvis, når patientforeninger og Styrelsen for Patientsikkerhed rejser bekymring. Vores fælles fokus er, at der skal være tryghed for patienterne. Det er altafgørende. 

- Vi har helt fra start i Forretningsudvalget også været åbne for, at der kan blive behov for at justere på vores handleplan. Det vil vi også være fremover, hvis der viser sig behov for flere initiativer til opfølgning, siger Heino Knudsen, der er regionsrådsformand i Region Sjælland.

I alt har 1.311 borgere fået en benamputation i Region Sjælland i årene 2016 til 2021, og nogle af dem kan muligvis have fået amputationen unødigt, viser en undersøgelse fra Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram (RKKP).

Her fremgår det, at der er størst risiko for, der er blevet begået fejl i sager mellem 2019-2021, og derfor begynder regionen med at gennemgå alle patientforløb i denne periode, hvor man ud fra en faglig vinkel vurderer, at sandsynligheden for fejl er størst.

Region Sjælland vil løbende drøfte resultaterne af undersøgelserne med Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Vi har haft fokus på, at vi i Region Sjælland særligt har behov for at kortlægge de fulde patientforløb og ikke kun dele af patientforløbene. Netop fordi vi har en særlig udfordring med at få patienterne ind i behandlingsforløb tidligere.

-  Derfor vil vi fortsat i samarbejde med kommuner og almen praksis gennemgå et antal patientforløb, så vi fællesskab kan sikre et fortsat mere nært og sammenhængende sundhedsvæsen, hvor tidlig forebyggelse er en meget vigtig del af indsatsen, siger Jesper Gyllenborg, der er koncerndirektør i Region Sjælland.

Region Sjælland udsender nu et brev til alle patienter, som har fået foretaget en amputation fra 2016 frem til i dag, hvor regionen informerer om, at de kan kontakte Region Sjællands uvildige patientvejledning for at få rådgivning og om deres mulighed for at søge erstatning hos Patienterstatningen, hvis de mener, de er blevet fejlbehandlet.Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Tunnel_under_havnen_Kred._HOFOR

Sjælden adgang: Hemmelig tunnel i København åbnes snart for offentligheden

Politibil udrykning

Syv personer anholdt for at planlægge bombeangreb

Vis mere