Sjællands stærkeste mand blev kåret på Bakken

Deltagerne skulle dyste i fem hårde discipliner, da Sjællands stærkeste mand skulle findes.

OBS: I i indslaget i videoen oplyses det, at Lars Besand vandt 'Danmarks Stærkeste Mand' i 2016. Det er ikke korrekt.

Sjællands stærkeste mand skulle lørdag findes på Dyrehavsbakken nord for København.

Her deltog ni mænd med en kampvægt mellem 90 og 135 kilo, som er ingenting i forhold til, hvor mange kilo de skulle slæbe sig igennem under konkurrencen.

De ni stærke mænd kæmpede ikke kun om titlen, men også om en plads i efterårets eftertragtede konkurrence om at blive Danmarks stærkeste mand, som de tre bedste kvalificerede sig til.

Løftede halvanden ton

Atleterne skulle dyste i fem discipliner, hvor de hver især løftede, vippede og læssede knap halvandet ton i løbet af dagen.

Blandt andet blev der løbet med vægt, hvor deltagerne på tid skulle skynde sig afsted med 320 kilo. Og i en af de andre discipliner gjaldt det om, hvem der hurtigst kunne flippe et kæmpedæk på 400 kilo frem og tilbage.

Lars Besand, som er kendt under navnet Happy Viking, har deltaget i konkurrencen adskillige gange.

Ældste deltager

Han deltog også i gårsdagens strabadser, og med sine 41 år er han den ældste deltager.

- Det er på en måde blevet en livsstil, fordi det er en måde at gå imod en udfordring. Det er at turde at gøre noget som egentlig er ude af proportion med det, man troede man egentlig kunne, siger han til TV 2 Lorry.

Lars Besand, der er socialpædagog til daglig, træner normalt op i en måned før en dyst, men det nåede han ikke denne gang. Alligevel var målsætningen top tre, så han kan kvalificere sig videre til dysten om at blive Danmarks stærkeste.

Lars Besand vandt to af diciplinerne suverænt, og sammenlagt endte han som nummer tre.

Det blev Thomas Thøgersen, der vandt konkurrencen og dermed kan kalde sig Sjællands stærkeste mand. På andenpladsen kom Brian Møller Larsen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik