Her skal offentligt ansatte med corona-smittede i hjemmet ikke møde på arbejde

Rødovre Kommune går et skridt længere end Sundheds- og Ældreministerens anvisninger.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I Rødovre Kommune har de nu meldt ud, at kommunalt ansatte, der bor sammen med coronasmittede, ikke skal møde på arbejde før den coronasyge er rask igen.

Det skriver kommunen både på Facebook og på sin egen hjemmeside.

- Som jeg hele tiden har sagt, så tager vi ikke nogen chancer i den her sag. Så trygheden for vores medarbejdere og borgere går simpelthen forud for alt, siger Britt Jensen (S), borgmester i Rødovre, til TV 2 Lorry.

Mandag aften meddelte Sundheds- og Ældreministeren, at børn med coronasmittede i familien ikke skal møde i skole. Det tiltag vælger Rødovre Kommune altså at udvide til også at gælde voksne ansatte i kommunen, der eksempelvis arbejder i hjemmeplejen, i daginstitutioner eller på skoler.

Gælder også sundhedsfagligt personale

Kommunen gør det klart, at der ved coronasmittede forstås personer, der er testet positive for covid-19, og tiltaget gælder for alle ansatte - også det sundhedsfaglige personale.
 
- Det, vi har gjort i Rødovre, er, at vi som udgangspunkt følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger, men der er nogle enkelte situationer, hvor vi er gået længere. Det, har vi vurderet, var nødvendigt i denne her situation. Netop fordi, trygheden for vores ansatte og borgere vejer tungest i den her sag. Det er det, vi har taget bestik af her i Rødovre, siger Britt Jensen.

Hvad angår ansatte, som har pårørende i hjemmet, der er i stor risikogruppe for Covid-19, så er det en konkret og individuel vurdering, om en medarbejder kan arbejde på samme måde, som man plejer at gøre.

Det vil blive afklaret i en snak mellem medarbejder og arbejdsgiver. Det samme gør sig gældende i forhold til medlemmer af husstanden, der er i en særlig risikogruppe, skriver kommunen på Facebook.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
20220719-131404-L-1920x1279we

Nye SAS-ejere kan føre nye flyruter og selskaber til København

Dan Jensen

Dan er afhængig af hjemmehjælp – men nu skal han selv gøre rent efter asbestfund

Vis mere