Tendensen fortsætter: Nu vil også vestegnskommune fritage forældre for betaling

Rødovre er den seneste af en række kommuner, som vil lade forældre slippe for betaling, hvis de følger regeringens anbefaling og holder børn hjemme fra dagtilbud.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere kommuner har på det seneste meldt ud, at de vil fritage forældre for egenbetaling i daginstitutioner, hvis de beholder deres børn hjemme under de skærpede coronarestriktioner.

Det sker efter et ønske fra regeringen om, at forældre, der har mulighed for det, holder deres børn hjemme som et led i bekæmpelsen af Covid-19.

I TV 2 Lorrys sendeområde var Gladsaxe Kommune, den første kommune der meldte ud, at de dropper forældrebetalingen, hvis forældrene holder deres børn hjemme.

Frederiksberg Kommune har også valgt at imødekomme regeringens opfordring , og nu vil så også Rødovre følge trop.

Det oplyser Socialdemokratiets Flemming Lunde Østergaard Hansen, der formand for Børne- Og Skoleudvalget i Rødovre Kommune.

Han fortæller, at der er bred politisk opbakning til forslaget fra alle partier, og på tirsdag forventes det stemt igennem i kommunalbestyrelsen.

- Det er til gavn for både medarbejdere og børnefamilierne. For det første giver det mere luft i dagtilbuddene, og dernæst er der også en økonomisk belønning til de forældre, der holder deres børn hjemme, siger Flemming Lunde Østergaard Hansen til TV 2 Lorry.

Koster op mod 1,4 mio. kroner

Rødovre Kommune gav forældrene samme mulighed tilbage i foråret under den første coronanedlukning.

- Der var pres på dengang, og det viste sig, at omkring seks procent af forældrene benyttede sig af tilbuddet, siger Flemming Lunde Østergaard Hansen.

Han oplyser, at Rødovre Kommune forventer, at forslaget vil koste op mod 1,4 millioner kroner i tabte indtægter. 

København afventer fortsat 

Også i Københavns Kommune er der opbakning fra et politisk flertal om at fritage forældre for egenbetaling, hvis de holder børnene.

Særligt Venstre ser meget gerne forslaget vedtaget, mens Socialdemokratiet med børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen i spidsen fortsat tøver med at bakke op. 

- Det er ganske enkelt urimeligt, at en stor del af de københavnske børnefamilier skal betale for et tilbud, de opfordres til ikke at bruge, har Jens-Kristian Lütken (V), der er medlem af kommunens Børne- og Ungdomsudvalg, tidligere på ugen sagt til TV 2 Lorry.

Trods den brede politiske tilslutning kan der gå uger, inden forslaget i København skal til afstemning, da det næste møde i Borgerrepræsentationen først finder sted den 4. februar.

Til den tid kan der dog være sket en udvikling, hvor Kommunernes Landsforening på vegne af alle landets kommuner har forhandlet en ordning om fritagelse for betaling for institutionspladser på plads med regeringen.

Også Forældrenes Landsorganisation FOLA har opfordret til, at kommunerne indfører ordningerne, da det ifølge FOLA vil aflaste det pædagogiske personale. 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
20220719-131404-L-1920x1279we

Nye SAS-ejere kan føre nye flyruter og selskaber til København

Dan Jensen

Dan er afhængig af hjemmehjælp – men nu skal han selv gøre rent efter asbestfund

Vis mere