Vestegnskommune vil give trængte familier økonomisk hjælp

Hjælpeorganisation forventer, at flere vil bede om hjælp efter jul. Nu og her vil Rødovre Kommune hjælpe borgere med blandt andet hjælp til regninger og husleje.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er den samme besked, der går igen.

Borgere i Rødovre Kommune har den seneste tid henvendt sig på rådhuset for at fortælle, at de slet og ret har svært ved at få økonomien til at hænge sammen i en tid med inflation og energikrise.

- Vi ser desperationen mange steder blandt borgerne, siger borgmester i Rødovre Kommune, Britt Jensen (S) til TV 2 Lorry.

Derfor er kommunens forvaltning nu blevet bedt om at finde ud af, hvordan de mest trængte Rødovre-borgere kan få hjælp.

- Det, vi vil gøre, er at give mulighed for at søge enkeltydelser hos kommunen. Der er mulighed for at få et ekstra tilskud til regninger, siger Britt Jensen.

Det skal helt konkret ske ved at hæve borgernes rådighedsbeløb med 500 kroner. Rådighedsbeløbet er det beløb, som borgeren har tilbage, når alle faste udgifter er betalt. Hvis borgeren har mindre i budgettet end den grænse, som kommunen arbejder med, så kan borgeren ud fra en konkret vurdering få hjælp fra kommunen.

Individuel vurdering

Britt Jensen har ikke overblik over, hvor store beløbene vil blive, eller hvor mange borgere, der kommer til at søge.

- Borgerne skal kontakte kommunen for at søge om støtte. Det vil blive en konkret og individuel vurdering, siger Britt Jensen, der også oplyser, at man øger støtten til Røde Kors’ julepakker med 100 kroner.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Hævet rådighedsbeløb

  • Det hævede rådighedsbeløb handler om enkeltydelser, og der er tale om midlertidige ændringer, hvor Rødovre Kommune hæver rådighedsbeløbet ud fra en vurdering af den enkeltes situation.

  • Det betyder også, at beløbet nedjusteres igen, når priserne falder.

Kilde: Rødovre Kommune

Derudover har Rødovre Kommune også ansøgt Bolig- og Planstyrelsen om mulighed for at give tilskud til at nedsætte huslejen for borgere, der bor i almene familieboliger. Den ansøgning er godkendt, og det er helt konkret hjemløse på herberg - og som har behov for egen bolig - der får del i pengene.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Tilskud til husleje

  • Tilskuddet er en bevilling fra Bolig- og Planstyrelsen, som blandt andet er givet på baggrund af, at Rødovre Kommune generelt har gode foranstaltninger for at undgå, at borgere ender i hjemløshed.

  • Nedsættelsen af huslejen er midlertidig og ydes fuldt ud i fire år, hvorefter det aftrappes med lige store dele over fem år. Den samlede tilskudsperiode udgør dermed ni år.

Kilde: Rødovre Kommune

Også gennem foreningslivet i Rødovre Kommune vil trængte borgere kunne få hjælp.

- Vi samarbejder med vores foreninger om at familier skal have mulighed for at betale mindre, fordi det særligt er fritidsaktiviteter, der bliver skåret væk, når familier bliver trængte, siger Britt Jensen.

Det skal helt konkret ske ved at udbrede kendskabet til det såkaldte fritidspas i foreningslivet.

(Artiklen fortsætter efter faktaboksen.)

Fritidspas

  • Fritidspasset gives til én aktivitet i et år uagtet om aktiviteten er delt op i flere sæsoner.

  • Støtten kan være op til 2.000 kroner per modtager per år, dog maksimalt kontingentsatsen i den enkelte forening og højst et fritidspas per år per barn/ung.

  • Koster fritidsaktiviteten mere end 2.000 kroner årligt, skal forældre/værge selv betale restbeløbet til foreningen.

Kilde: Rødovre Kommune

I foreningen Vi-gør.dk har stifter David Meier arrangeret juleaften for udsatte familier i Storkøbenhavn siden 2013. Foreningens base er i Glostrup.

David Meier kan ikke umiddelbart fornemme, at flere henvender sig for at deltage juleaften i år som følge af stigende priser.

Han forudser dog, at billedet ser anderledes ud til næste år, hvor foreningen afholder en stor sommerfest.

quote Det er pissesvært at række ud

David Meier, stifter af Vi-gør.dk

- Min fornemmelse er, at nyfattige har svært ved at vende sig til tanken om ikke at have råd. Det er pissesvært at række ud. Så når vi arrangerer sommerfest, vil vi nok kunne mærke det, siger David Meier.

David Meier oplever dog, at foreningen lige nu får langt flere henvendelser på Facebook-opslag, hvor ting bliver givet bort gratis.

Borgmester Britt Jensen fra Rødovre Kommune kender ikke umiddelbart til, at andre kommuner på samme vis tilbyder trængte familier hjælp. 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

Odderbro

Sjældent rovdyr vender tilbage til Sjælland: Nu skal særlig bro hjælpe dem gennem trafikken

flåter TBE borrelia skadedyr sygdomme natur

Vaccinationssteder er lagt ned af danskere, der vil have skud mod alvorlig flåtvirus

Soho House Copenhagen

Nu kan rigmandsklubs ønske gå i opfyldelse: Men den lokale beboerforening er ikke tilfreds

Vis mere
tørke

Tørken stiger: Fem gode råd til at mindske vandforbruget i sommervarmen

politiagent Louise Borglit drab drabssag Elverparken Herlev efterforskning retssag

Onkel blev ringet op af tiltalt på drabsdag: ”Han virkede meget langt ude”

Vis mere