Oversigt

Seneste nyt

26-årig dømt for voldtægt af sovende kvinde på Roskilde Festival

En 26-årig mand fra Midtjylland er tirsdag ved retten i Roskilde blevet idømt syv måneders fængsel for en voldtægt begået mod en sovende kvinde ved sidste års Roskilde Festival. 

Her var den relativt nye samtykkelovgivning en helt central del af sagen, fortæller anklager ved Midt- og Vestsjællands Politi, Sebastian Stentoft, til TV 2 Kosmopol.

- Den 26-årige havde kysset  med en kvinde i løbet af eftermiddagen og aftenen, og på et tidspunkt følges de så tilbage til hendes telt, hvor de lagde sig til at sove med tøj på. Den pågældende kvinde deler teltet med sin veninde, der lægger sig ind i løbet af natten, hvor hun bliver krænket af den 26-årige.

Undervejs vågner kvinden, mens hun bliver krænket af den 26-årige, hvorefter hun råber stop og skubber ham væk, og ifølge den 26-årige har han forvekslet de to piger, hvilket er årsagen til, han forgriber sig på hende. 

Ikke samtykke hos nogen af kvinderne

Men her mente retten, at det også havde været en voldtægt, hvis han havde gjort det samme ved den anden kvinde. Det afgørende var nemlig, at han ikke havde grund til at tro, der var samtykke hos nogen af dem. 

- Det er ikke samtykke til sex at kysse, og det er ikke samtykke at sove sammen med tøj på. Så uanset hvem, han troede det var, så var der ikke samtykke, siger Sebastian Stentoft, der samtidig håber, at sagen kan føre til eftertanke, så man ikke ender i en lignende situation.  

- Sagen statuerer, at man skal passe på og være opmærksom på hinandens grænser og sikre sig, at der er klart og tydeligt samtykke. 

Den 26-årige har udbedt sig betænkningstid i forhold til at anke.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.