8.000 fremmødte så 220 økokøer springe på græs: Derfor springer køerne ud på marken

TV 2 Lorry var også med, da økokøerne fik græs under klovene på gården Bækkenstoft i Kirke Hyllinge.

Landmand Per Thomasen og hans hustru Tina glæder sig hvert år til at lukke deres 220 sortbrogede malkekøer på græs, når foråret kommer.

Og det gør køerne i den grad også. For ligesom foråret springer ud, så springer køerne også vitterligt ud af stalden og ud på marken.

- De synes, det har været en lang vinter, og de vil gerne på græs. Alle køer er kåde, når de kommer ud. Sådan er de den første halve times tid. I morgen har de det som om, de har været ude hele sommeren, siger Per Thomasen til TV 2 Lorry.

Søndag havde han sammen med sin hustru inviteret til Økodag, hvor lokale kunne komme og se køerne springe på græs.

- Der er nok 7.000-8.000 mennesker i dag. Og det er jo helt fantastisk. Det er den første rigtige forårsdag, og vi er stolte af, vi får lov til at vise det frem. Specielt til de mange børn, der er kommet, siger Per Thomasen.

Det mener Tina Thomasen også.

- Det er en festdag. Jeg elsker, når køerne kommer på græs og er i deres naturlige omgivelser, siger hun til TV 2 Lorry.

Parret overtog gården Bækkenstoft i 1998. Derfra gik der ikke længe, før de omlagde til økologisk mælkebedrift, og siden har Per og Tina ikke set sig tilbage.

- Jeg har absolut ikke fortrudt at omlægge til økologi. Det har været en spændende rejse. Udfordringerne ved at være landmand er ikke blevet mindre, men det faglige og håndværket er blevet vigtigere, og det synes jeg er meget fascinerende, siger Per Thomasen.

Økodag er et samarbejde mellem Økologisk Landsforening og de økologiske mejerier.

TV 2 Lorry var med, da økokøerne fik græs under klovene på gården Bækkenstoft i Kirke Hyllinge. Du kan se med lige her:


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik