Falsk betjent klipper armbånd på gæster på Roskilde Festival

En mand på Roskilde Festival udgiver sig for at være politibetjent, anbringer stoffer på gæster og klipper derpå deres festivalarmbånd over.

I løbet af onsdag fik politiet flere henvendelser fra festivalgæster, der har fået klippet sit festivalarmbånd over af en mand, der udgiver sig for at være en civilklædt politibetjent eller festivalsikkerhedsmedarbejder.

quote Manden gør det formentlig i et forsøg på at lokke folk af med deres armbånd, så han kan lappe eller lime dem sammen og sælge dem videre

Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig for Midt- og Vestsjællands Politi

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Manden er dog ingen af delene. Han er nemlig en bedrager.

Han udgiver sig for at være betjent eller medarbejder, hvorefter han kropsvisiterer festivalgæsten og anbringer noget, der skal minde om euforiserende stoffer på den visiterede.

Derpå får den visiterede klippet sit armbånd som straf. Herefter forsvinder manden.

- Det er klart, at vi synes, det er ærgerligt, at nogen føler, de kan tillade sig gøre sådan noget. Vi har snakket med politiet, og så har vi gjort vores sikkerhedsmedarbejdere opmærksomme på, at de skal holde øje, siger Morten Therkildsen, sikkerhedschef ved Roskilde Festival.

Vil formentlig stjæle og videresælge armbånd

Midt- og Vestsjællands Politi har fået to til tre anmeldeser, hvor vidner fortæller, at manden er i selskab med en anden person.

De to mænd beskrives som dansktalende mænd i alderen 20-30 år med lys hud. Politiet undersøger nu sagen og prøver at få identificeret mændene. 

- Manden gør det formentlig i et forsøg på at lokke folk af med deres armbånd, så han kan lappe eller lime dem sammen og sælge dem videre. At han så planter stoffer, eller noget der minder om det, på personerne, det er en del af det bedrageri, han laver. Det er i hvert fald den teori, vi arbejder ud fra, siger Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig for Midt- og Vestsjællands Politi.

- Heldigvis sker det ikke ret tit, at folk forsøger at udgive sig for at være ordensmagten. Men det er en alvorlig sag, og derfor har den meget høj prioritet hos os.

Spred budskabet

Politiet opfordrer derfor festivalgæster til at være kritiske over for uopfordrede henvendelser fra personer, der påstår, at de er festivalsikkerhedspersoner eller civilklædt politipersonale.

- Vi har bredt budskabet til alle officials på festivalen. Vi håber, at budskabet breder sig til alle gæsterne, så de tilkalder politi eller officials, hvis de ser personen, siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

En polititjenestemand skal på anmodning kunne vise sin identitet med legitimation med foto.

- Hvis man bliver opsøgt af en person, der siger at han er fra politiet, så bør man bede om at se et politiskilt. Det er grønt med sort tekst på og med billede-ID.

 

Spørg Os - Afstemning

_