Fra dropout til studiesucces: Praktik hos politiet gav pote for Lasse

Lasse Rasmussen tog en bunke succesoplevelser med sig videre fra et praktikophold hos Midt- og Vestsjællands Politi.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En februarmorgen i år stod 24-årige Lasse Rasmussen klar til sin første dag i praktik i logistikafdelingen på politigården i Roskilde.

De efterfølgende seks måneder blev han en del af et godt arbejdsfællesskab, han fik prøvet sig selv af i arbejdslivet, og han fik så meget succes med sin jobpraktik, at han blev klar til at starte et skoleforløb som smed.

- Jeg valgte selv, at jeg gerne ville i praktik i politiet, netop fordi der er en god struktur, og fordi jeg forestillede mig, at jeg ville udvikle mig personligt dér. Det var virkelig fedt, og jeg har personligt ændret mig i den tid, jeg var der, siger Lasse Rasmussen.

Havde en masse at slås med

Tidligere har Lasse Rasmussen haft svært ved at fastholde sine studier og jobs, men med et forløb tilrettelagt af Nextwork i Roskilde i samarbejde med Midt- og Vestsjællands Politi lykkedes det at få ham til at gennemføre praktikken.

- Jeg har aldig været en ballademager. Men jeg haft en masse at slås med. Jeg har haft diabetes og svært ved at sove, og så er det svært at passe sine ting og sin hverdag. Men nu går det fremad, siger han til TV 2 Lorry.

Hvad er Network?

Nextwork er en fokuseret indsats udviklet af Rockwool Fonden, hvis formål er at få udsatte unge startet og fastholdt i job og uddannelse. Initiativet har snart været i gang i 2 år.

Roskilde Kommune var den første i landet, og siden hen er både Københavns Kommune og Sønderborg Kommune kommet til.

Gennem sine daglige arbejdsopgaver hos politiet lærte Lasse Rasmussen at få opbygget struktur og overblik – erfaringer, han siden hen har draget stor nytte af.

- Politiet var venlige og imødekommende, og de har været gode til at give mig en fuld forståelse af, hvordan en virksomhed løber rundt – fra de helt så små detaljer til de store linjer, siger han.

Et kendt ansigt på politigården

Hos politiet nød Lasse Rasmussen stor respekt, og han fik hurtigt opbygget sig et navn, fortæller driftschef hos Midt- og Vestsjællands Politi, Bjarke Palsby. 

- Lasse blev meget hurtigt accepteret i afdelingen, og vi kan alle sammen huske ham. Han blev hurtigt et kendt ansigt her på politigården, og vi havde rigtig god brug af ham. Han løste sine opgaver med stor selvstændighed, hvilket gavnede os, og samtidig gav det ham blod på tanden, siger han.

quote Når jeg knoklede på hos politiet, så fik jeg også nogle fede opgaver,

Lasse Rasmussen, 24 år

Lasse Rasmussen startede med at blive sidemandsoplært, men efter meget kort tid vidste de fleste, at han kunne assistere med forefaldende arbejde.

- Jeg har fundet ud af, at det ikke er alting, der kommer let, og hvis tingene ikke lige giver mening til at begynde med, så skal man blive ved med at prøve, indtil de gør det.

- Når jeg knoklede på hos politiet, så fik jeg også nogle fede opgaver, siger Lasse Rasmussen, der fik lov til at komme rundt hos de forskellige afdelinger på politigården.

Skudsikre veste og blå blink

Her var han blandt andet med til at uddele skudsikre veste til betjentene, og på et tidspunkt fik han sågar også lov til at prøvekøre patruljevognene

- Det var en vild oplevelse at køre med blå blink over for rødt, fortæller han.

En praktikperiode hos politiet løber i princippet kun tre måneder, men Lasse Rasmussen blev forlænget, og dagen efter sin sidste arbejdsdag hos politiet, startede han på Roskilde Teknisk Skole.

Også hos Nextwork i Roskilde glæder de sig over den unge mands succesoplevelse:

- Lasse Rasmussen fandt rigtig hurtigt ud af, at han rent faktisk godt kan fastholde en uddannelse, hvis bare han får masser af succesoplevelser med undervejs, siger Charlotte Danielsen, der er virksomhedskonsulent hos Nextwork i Roskilde.

- Politiets tilgang, metoder og positive indstilling fik ændret hans opfattelse, og holdånden på arbejdspladsen betød utrolig meget for hans lyst til at møde og blive motiveret til opgaverne. På den måde er politiet bare en virkelig god virksomhed for de unge at få lov at opleve, siger hun.

En varm anbefaling til andre unge

Siden starten af august, hvor Lasse Rasmussen har gået på teknisk skole, har han selv skaffet sig en praktikplads hos en smed. Senere i skoleforløbet skal han også ud og finde en elevplads.

Charlotte Rasmussen fra Nextwork tror på, at Lasse Rasmussens tid i praktik hos politiet kan være med til at gavne ham både nu og senere hen i livet, og det er han også selv enig i. 

- Det har gjort rigtig meget for mig på det personlige plan, og jeg kan klart anbefale Nextwork-projektet. Det er et kanon projekt, siger Lasse Rasmussen.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

20220624-235434-L-5008x3151ma

Programmet for Fredagsrock er på plads:
Fire koncerter kræver pladsreservation

Rotte

Rotteekspert: Skraldekoks i København kan inden længe blive et problem - særligt et sted er sårbart

AR

Lever for blå blink:
Hvordan kan 112-fotografer være fremme før politiet?

Vis mere
Strejke, skraldemænd

Strejkende skraldemænd opløser blokade på Amager

20220911-174837-L-1920x1280we

Borgmestre med kritik af milliardforlig på rådhuset: For lidt til velfærd og klima

Vis mere