Gymnasierektor kræver, at elever og lærere bærer mundbind

Når eleverne på Roskilde Katedralskole har første skoledag på onsdag den 12. august, vil det blive med mundbind, lyder det fra rektor på skolen.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Elever og lærere på Roskilde Katedralskole skal bære mundbind uden for klasselokalet.

Det oplyser rektor Claus Niller Nielsen i en besked til eleverne på gymnasiets hjemmeside.

"Jeg kan allerede nu sige, at pga. COVID-19 vil rigtig meget være anderledes i det kommende skoleår, og jeg har meget vanskeligt ved at se, at vi for alvor kan vende tilbage til en normal hverdag, før vi har en vaccine mod COVID-19", lyder den kontante melding til elever og kommende elever på Roskilde blot to dage før skolestart.

Af beskeden fremgår det, at der er en række restriktioner på gymnasiet, som ifølge rektor skal overholdes, for at undgå, at skolen "kommer til at lukke dele eller hele skolen ned igen."

Pligten til at bære mundbind er kommet med kort varsel, og derfor har skolen indkøbt en mængde værnemidler, som bliver udleveret ved indgangen til gymnasiet, hvis ikke eleven selv har anskaffet sig mundbind.

Herefter er det ifølge meddelelsen elevens eget ansvar at skaffe flere mundbind til skolebrug.

Blandt andet derfor anbefaler skolen, at "man overvejer at anskaffe sig vaskbare mundbind", skriver rektor.

Blot én del af en række restriktioner

Foruden pligten til at bære mundbind på skolens område uden for klasselokalet, har skolen også indført en række andre tiltag.

Det gælder blandt andet færrest mulige lokaleskift for klasserne i løbet af dagen, en opfordring til faste pladser, opfordring om at undgå kontakt med andre end sine klassekammerater og faste toiletter.

"Særligt i pauserne vil trafikken på skolens gange hurtigt være at sammenligne med offentlig transport i myldretiden, hvor mundbind netop er anbefalet."

"Som det fremgår af ovenstående, tager vi situationen yderst seriøst. Fra onsdag morgen er vi som bekendt dagligt 1500 mennesker i bygningen", skriver rektor Claus Niller Nielsen og fortsætter:

"Det skal foregå så trygt som overhovedet muligt for såvel elever som ansatte. Det kræver, at vi tager hensyn til hinanden og følger de retningslinjer, der er stillet op."

 
 
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Har tidligere lukket efter udbrud

I slutningen af maj måtte Roskilde Katedralskole stoppe for den fysiske undervisning af alle 1.g'erne i 14 dage, efter fem elever var blevet testet positive med corona-virus.

Den positive test var taget efter en fælles tur til Sverige i Kristi Himmelfartsferien, hvor 12 elever tog afsted på trods af myndighedernes anvisninger.

- Det er selvfølgelig stærkt beklageligt, men på baggrund af opfordringerne fra Styrelsen for Patientsikkerhed ser jeg ingen anden udvej, lød det fra rektoren efter lukningen af den fysiske undervisning for 1.g-årgangen.

I alt cirka 1.400 elever og 140 medarbejdere påvirkes af de nye restriktioner.

TV 2 Lorry forsøger at få en kommentar fra rektor Claus Niller Nielsen...

 

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolVis mere
HALO måne

Se billederne: Særligt optisk fænomen set af mange

20110512-151252-5-1920x1080we

Tusindvis af adresser mistænkes for at være PFAS-forurenede – se hele listen her

Vis mere