Husker du de hungrende høns fra Roskilde? Nu får de nyt hjem

Det var noget af en overraskelse for Roskilde Internat, da man tidligere på måneden pludselig skulle finde hjem til 167 underernærede høns. Nu er fjerkræene klar til at flytte videre.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg begyndte at grine, for jeg troede, jeg hørte forkert, da jeg hørte antallet.

Sådan sagde internatleder Rikke Agner Jørgensen, da TV 2 Lorry tidligere i august besøgte hende på Roskilde Internat.

En sen aften fik hun nemlig et opkald fra Dyrenes Beskyttelse, der bad om hendes hjælp til at huse hele 167 underernærede høns på internatet med meget kort varsel.

Hønsene kom fra en ejer, der grundet sygdom ikke kunne passe dem længere.

Rikke Agner Jørgensen og resten af Roskilde Internat fik hurtigt stablet tre indhegninger på benene med redekasse og siddepinde, og efter hønsenes ankomst blev de tilset af en dyrlæge.

Efter en lille måneds tid er hønsene nu sunde og raske nok til at kunne forlade internatet, og det glæder Rikke Agner Jørgensen, som dog også vil savne de mange fjerkræ.

- Høns spreder bare en rigtig hyggelig stemning. Jeg vil da savne at kunne høre dem i baggrunden hele tiden og se dem sidde på række på deres pinde, når solen går ned, fortæller hun.

(Artiklen fortsætter efter billedet.)

- Jeg er stolt over, at Dyrenes Beskyttelse frivillige reddede hønsene, og at vi har kunne huse dem her. Nu skal de ud til gode hønsegårde, hvor de får et godt liv, fortæller Rikke Agner Jørgensen
- Jeg er stolt over, at Dyrenes Beskyttelse frivillige reddede hønsene, og at vi har kunne huse dem her. Nu skal de ud til gode hønsegårde, hvor de får et godt liv, fortæller Rikke Agner Jørgensen
Foto: Dyrenes Beskyttelse - Roskilde Internat

Hønsene skal nu ud på forskellige hønsegårde, men her tages der også mange forbehold for deres sikkerhed og velvære.

- Hønsene skal gerne ud i grupper, da det er for sårbart for en enlig høne at flytte ind i en allerede etableret hønseflok. Og så skal der være nok plads, sikring mod rovdyr og tid til at tage sig af dem, forklarer Rikke Agner Jørgensen.

Hønseflokken forlader internatet en smule mindre, da tre høns måtte aflives ved ankomsten, og flokken består derfor nu af 157 høner og syv haner.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Tunnel_under_havnen_Kred._HOFOR

Sjælden adgang: Hemmelig tunnel i København åbnes snart for offentligheden

Politibil udrykning

Syv personer anholdt for at planlægge bombeangreb

Vis mere