Nystartet rockmuseum får flyvende start

Danmarks nye museum for pop, rock og ungdomskultur har fået en flyvende start i museets åbningsweekend.

10.000. Så mange har allerede besøgt museet RAGNAROCK, der åbnede for offentligheden lørdag den 30. april.

Foran 700 inviterede gæster trykkede HKH Kronprins Frederik fredag den 29. april på den røde knap, som officielt var startskuddet, til hvad der blev en flyvende start for RAGNAROCK.

Med ordene "det er et museum, som fremtidige generationer, inklusiv mine egne børn, skal ind at se, så de kan opleve, hvordan rocken inspirerer os", åbnede kronprisen Roskildemuseet, der - meget sigende - ligger på Rabalderstræde i den nye bydel Musicon.

Successen lod ikke vente længe på sig, og det er dermed ikke kun de fremtidige generationer, som kan få glæde af det nye museum.

Det viser et imponerende besøgstal fra åbningsweekenden, hvor 10.000 gæster lagde vejen forbi RAGNAROCK.

I weekenden var det også muligt at høre foredrag, besøge museets værksteder for børn og rocke til koncerter med blandt andre Stig Møller og Peter Ingemann, Bisse, Guldregn, Ida Kudo og det tidligere medlem af 'Four Jacks', James Rasmussen.

- Det har været helt overvældende at se så mange besøgende lægge vejen forbi vores nye museum, siger Frank Birkebæk, som er direktør for museumskoncernen ROMU, der også indbefatter RAGNAROCK, og fortsætter: 

- Vi har både lørdag og søndag haft lang kø inden åbningen foran museets indgang. Men alt er forløbet godt og publikum har taget ventetiden med godt humør. Det er skønt, når et så stort projekt som dette, og et projekt som så mange har knoklet for at realisere og lagt deres hjerteblod i, bliver modtaget så flot. Det er vi utrolig glade for, siger den glade direktør i en pressemeddelelse.

I videoen over artiklen kan du se billeder fra Danmarks nye rockmuseum.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik