Nyt råd skal rådgive politikerne om udsatte borgere

Ti borgere skal i fremtiden rådgive politikerne i Roskilde, når der skal træffes beslutninger på udsatte-området. Fem af dem er fra foreninger, der arbejder med udsatte.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et nyt råd bestående af fem almindelige borgere og fem borgere fra foreninger, der dagligt arbejder med udsatte borgere, står klar til at hjælpe politikerne i Roskilde Kommune, når der skal træffes beslutninger, der får betydning for kommunens udsatte borgere.

Det nye udsatteråd har blandt andet repræsentanter fra Hus Forbi, De hjemløses landsorganisation SAND samt fra foreningen SIND, der beskæftiger sig med psykisk sundhed og hjælper psykisk syge og deres pårørende.

quote Jeg er meget tilfreds med, at rådets medlemmer er så blandet en forsamling. De har hver især områder med særlig viden og erfaring.

Bent Jørgensen, Formand, Beskæftigelses- og Socialdudvalget

- Det er så vigtigt, at vi giver vores udsatte borgere et talerør, så de bliver hørt. Udover brugerne selv indgår de foreninger, der arbejder på området også i rådet, og det giver os som politikere mulighed for at se en problemstilling fra flere sider, siger Susanne Lysholm, næstformand i Beskæftigelses- og Socialudvalget i en pressemeddelelse.

Arbejdet i rådet går f.eks. ud på skiftevis at være i dialog med politikerne og forskellige udsatte grupper for på den måde at fungere som et talerør for de udsatte borgere i kommunen. Alle har de én ting til fælles: De vil gerne bruge deres viden og erfaringer til at hjælpe andre.

-  Jeg er meget tilfreds med, at rådets medlemmer er så blandet en forsamling. De har hver især områder med særlig viden og erfaring. Jeg vil også gerne takke de mange foreninger og borgere, der har bidraget med at få stablet det her på benene, siger formand for Beskæftigelses- og Socialdudvalget Bent Jørgensen.

Han tilføjer:

- Vi har fået mange gode input, og jeg ser frem til den videre dialog om de udfordringer, vi skal løse, siger han i pressemeddelelsen.

Rådet skal dække områderne: Misbrugsbehandling, forebyggelse og sundhedsfremme, social- og psykiatriområdet, det boligsociale arbejde og beskæftigelsesområdet.

Udsatterådet består af 12 medlemmer, hvoraf fem er fra foreninger, fem er almindelige borgere og to er kommunale repræsentanter. Rådet har desuden fem suppleanter.

Medlemmerne er valgt for perioden 1. januar 2019 til 31. december 2021.

Rådets medlemmer:

Foreningsmedlemmer:

Leni Grundtvig Nielsen (SIND),

Gitte Dueholm (Kafe Klaus),

Poul Struve Nielsen (Hus Forbi),

Carsten J. Larsen (Sand) og

Elisabeth Riber Christensen (Netværk mod fattigdom).


Brugerrepræsentanter:

Kent Verner Knudsen,

Jørgen Berger Aafalk,

Frederik Madsen,

Sophie Zeeb og

Danny Pedersen.


Rådets fem suppleanter er: Anne Bjerr Bräuner (Bedre psykiatri), Alexander Kuburovic, Fie Marie Bondesen (Dankbar), Ea Movang og Pia Mikkelsen (BOSJ).

 Vis mere
20191016-160021-7-1920x1281we

Dødsdom til Irma-pigen:
Alle butikker lukker

Alexander Nepper

Familie holder sønnen hjemme, når der tikker sygemeldinger ind på Aula

Vis mere