Roskilde går i krig mod motorvejsstøj

Både jernbanen og Holbækmotorvejen giver støjgener for omgivelserne.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Nu melder endnu en kommune sig i rækken af kommuner, hvis borgere plages af støj fra motorveje og jernbaner.

Denne gang er det Roskilde, hvor byrådet har skrevet til Transportministeren i et forsøg på at få gjort noget ved de støjproblemer, der stammer fra både Holbækmotorvejen og jernbanen.

 Begge dele er, skriver kommunen i en pressemeddelelse, statens ansvar.

- Hvis vi laver en ny byudvikling i dag, er der krav om støjsikring i form af afskærmning eller lignende fra veje, jernbaner og andre støjkilder. Men i eksisterende byområder, der ligger tæt på statslige veje og jernbaner, har vi ikke mulighed for at stille de krav. Samtidig oplever vi, at trafikmængden stiger, og vejene udbygges - derfor mener vi, at staten har et ansvar for at sikre de byområder mod øget støj, siger formand for Plan- og Teknikudvalget, Jens Børsting.

Roskilde kommune oplyser, at byrådet nu opfordrer ministeren til at se på løsninger både på langt og på kort sigt. Støjskærme og støjdæmpende asfalt kan være fremtidige løsninger, mens politikerne peger på at nedsætte hastigheden på motorvejsstrækninger tæt ved beboelser og begrænse godstogenes acceleration på jernbanen, indtil de er uden for byområdet, som løsninger her og nu.

Hastighedsnedsættelse er allerede et våben, der bliver brugt ved Holbæksmotorvejens begyndelse i Valby, hvor bilisterne først efter flere kilometer får lov til at sætte farten op til normal motorvejshastighed.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
20220719-131404-L-1920x1279we

Nye SAS-ejere kan føre nye flyruter og selskaber til København

Dan Jensen

Dan er afhængig af hjemmehjælp – men nu skal han selv gøre rent efter asbestfund

Vis mere