Roskilde højt på liste over trafikdrab - se hvor din kommune ligger

I de sidste ti år er Roskilde den kommune uden for København, der har flest trafikdræbte på Sjælland - Venstre sætter sagen på byrådets dagsorden.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

År efter år kæmper myndigheder og forskellige trafikorganisationer en indædt kamp for at nedbringe antallet af trafikulykker og dermed også antallet af personer, der enten kommer alvorligt til skade eller bliver dræbt i trafikken.

Og over en længere årrække er tallene også faldet på landsplan - men i Roskilde går det for langsomt. Alt for langsomt.

Det mener byrådsmedlem og gruppeformand for Venstre, Jette Tjørnelund, og hun peger på de seneste ulykkestal fra Danmarks Statistik.

De viser nemlig, at med 39 trafikdræbte i perioden fra 2009 til 2019, så er Roskilde den kommune uden for København, der har det højeste antal trafikdræbte på Sjælland.

- Jeg frygter, at vi tror, at vi bruger en masse gode penge på trafiksikkerhed, men at vi ikke ser effekten. Tallet er ikke faldet, som vi havde troet eller håbet, siger Venstre-politikeren til TV 2 Lorry.

31. maj blev en 13-årig dreng kørt ned i dette kryds i Roskilde. I første omgang blev han meldt i kritisk tilstand, men klarede det heldigvis. 
31. maj blev en 13-årig dreng kørt ned i dette kryds i Roskilde. I første omgang blev han meldt i kritisk tilstand, men klarede det heldigvis. 
Foto: Byrd - Marcus Hjørne

Farlige cykelstier?

Jette Tjørnelund ser blandt andet dobbelrettede cykelstier som en risiko - særligt i områder, hvor der færdes skolebørn.

- Jeg er ikke trafikekspert, men jeg kan se, at der opstår farlige situationer, siger hun.

Hun har derfor bedt om, at sagen kommer til debat, når Roskildes byråd holder møde onsdag aften.

Jette Tjørnelund, der er gruppeformand for Venstre i Roskilde, går nu til kamp for at få nedbragt antallet af trafikdræbte i sin kommune.
Jette Tjørnelund, der er gruppeformand for Venstre i Roskilde, går nu til kamp for at få nedbragt antallet af trafikdræbte i sin kommune.

- Det er vigtigt, at vi får kortlagt alle ulykker. Hvor sker de - og hvorfor. Og så forestiller jeg mig, at vi får en drøftelse af, hvilke muligheder vi ser samt en tilkendegivelse af, at byrådet vil være med til at sætte ind. Derefter må Plan- og Teknikudvalget sidenhen spille ind med, hvad de vil.

I samme ti-årige periode, hvor Roskilde har haft 39 trafikdræbte, kan adskillige kommuner på Sjælland melde om 0 dræbte. Det gælder for eksempel Albertslund, Høje-Taastrup og Greve.

I grafikken herunder kan du se, hvor mange trafikdræbte, der har været i de enkelte kommuner i årene 2009-2019:

Artiklen fortsætter efter grafikken...

Roskilde bruger mange penge på vejvæsenet

Jette Tjørnelund gør opmærksom på, at Roskilde bruger mange penge på vejvedligeholdelse.

- Vi bruger 1.530 kroner per indbygger om året, mens i de kommuner vi sammenligner os med - for eksempel Køge - der bruger man 845 kroner per indbygger, og landsgennemsnittet ligger på 903 kroner per indbygger. Men det kan bare ikke ses på uheldsstatistikken, siger hun.

Og står det til formanden for Plan- og Teknikudvalget, socialdemokraten Jens Børsting, så bliver der snart set på trafiksikkerheden i Roskilde.

- Vi har jo en trafiksikkerhedsplan. Den er fra 2014 og står til at udløbe i år. Så det ligger i pipelinen, at den skal revideres, og der er ingen tvivl om, at vi går i gang, siger han.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_Nyheder

20210421-165003-2-1920x1280we

Minister forsvarer ny ballade – helt fair med skattelettelse til boligmillionærer i hovedstaden

brønshøj

21-årig mand dør efter overfald i Brønshøj

20220331-192014-4-1920x1280we

Borgmester sygemelder sig efter overbelastning

Vis mere
oppefra

Se billederne: Kendispar sætter liebhaverbolig til salg for svimlende beløb

politi ved riget

Politi og sortklædte grupper talstærkt til stede ved Rigshospitalet

Vis mere