Forlader borgmesterparti efter ballade om kritisk opslag på Facebook

Julie Quass er fortid i de Konservative i Rudersdal, efter et kritisk opslag på Facebook fik partiet til at stille hende et ultimatum om at slette det eller melde sig ud.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Bølgerne har gået højt i Rudersdal Kommune, hvor planerne om en sammenlægning af skolen ved Rønnebærvej og skolen på Grünersvej har ført til massive protester fra forældre og en noget opsigtsvækkende folkeafstemning om, hvordan planerne konkret skal udføres. 

Men den store uro har nu også fået konsekvenser i byrådet i Rudersdal Kommune, hvor Julie Quass har valgt at forlade Det Konservative Folkeparti for i stedet at blive løsgænger. 

Det sker, efter hun fredag lagde et kritisk opslag på Facebook om partiets kurs i sagen om skolesammenlægningen. Herefter valgte partiet at stille Julie Quass overfor et ultimatum om, at hun enten kunne slette opslaget eller melde sig ud af partiet.

Hun valgte det sidste. 

- Da jeg meldte mig ind i Det Konservative Folkeparti, var partiets holdning til skolesammenlægningerne helt afgørende. Og selvom vi gik til valg på en ordentlig skolepolitik, og ordentlighed og mere borgerinddragelse, så føler jeg nu, at vi har truffet en beslutning uden analyse og indsigt, og derfor kan jeg ikke længere se mig selv i øjnene og har meldt mig ud, siger Julie Quass til TV 2 Lorry. 

Stemmesluger ved kommunalvalget

Hun fortæller samtidig, at hun forgæves havde håbet på en løsning med sit eget parti. Hun siger også, at hun ikke har haft kontakt med andre partier, efter sin udmelding, og at hun derfor som det ser ud nu, vil fortsætte sit arbejde i kommunalbestyrelsen som løsgænger. 

Ved kommunalvalget i 2021 skiftede magten noget overraskende til Det Konservative Folkeparti fra Venstre og borgmester, Jens Ive, der havde siddet på magten siden kommunen blev etableret i 2007. 

Her stillede Julie Quass op for første gang og blev en af valgets helt store stemmeslugere, hvor hun med godt 900 stemmer blev partiets tredje mest populære kandidat - kun overgået af nuværende borgmester Ann Sofie Orth og den konservative gruppeformand, Christoffer Buster Reinhardt.

Og hos sidstnævnte er der ærgrelse over udmeldingen og den nu decimerede konservative gruppe i Rudersdal, men han mener samtidig ikke, der var nogen anden udvej. 

- Vi har gjort alt, hvad der står i vores magt for at få det til at lykkes, men politik handler om kompromiser for at lande de bedste løsninger. Hun har gjort det godt, og derfor er jeg da ked af hendes udmelding, men når man ikke kan bakke op om gruppen, så må man gøre op med sig selv, om man vil være med eller ej, og det har hun så ikke ville, siger Buster Reinhardt.

I klippet nedenfor kan du set et tidligere indslag fra TV 2 Lorry om den store ballade omkring skolesammenlægningerne i Rudersdal. 

Forældre til skoleelever i Holte er ikke begejstrede for beslutningen om at sammenlægge to skoler.


Vis mere
ANDERS

”Bevar Irma”:
Kunder vil danne ring om butikkerne og madanmelder samler underskrifter

Søs, Freja og Alvilda

Søs, Freja og Alvilda skal stå i spidsen for omstridt socialt medie i kommune

Vis mere