Venstre er klar til at ændre plan om Amager Fælled-byggeri

Venstre bakker om forslag fra De Konservative, der vil rykke byggeplanerne på Amager Fælled.


Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Københavns Overborgmester Frank Jensen (Soc.dem.) står stadig mere alene med sin klippefaste holdning om, at der skal bygges 2.500 boliger på et sjældent naturområde på Amager Fælled.

For nu melder Venstre sig nemlig også ind i koret af tvivlere, som i forvejen tæller De Konservative, SF, Enhedslisten, Radikale og Alternativet.

Venstres gruppe på Københavns Rådhus er nemlig blevet enige om, at de er klar til at bakke op om et forslag fra De Konservative, der går ud på, at man får undersøgt, om det omstridte byggeprojekt kan flyttes få hundrede meter mod vest til et område, hvor der netop er lavet lokalplan om at etablere en campingplads ved det eksisterende vandrehjem.

- Nu har vi jo endnu ikke set forslaget fra De Konservative bragt op i Borgerrepræsentationen. Men hvis det kommer, så er vi med på det, siger Venstres spidskandidat ved det kommende kommunalvalg, Cecilia Lonning-Skovgaard, til TV2 Lorry.

'En god idé'

Hun kalder forslaget for ’en god ide’ og mener, det kan være med til at løse den nuværende fastlåste situation, hvor der på den ene side er varme fortalere for flere boliger, mens kritikerne på den anden side mener, at hensynet til den vilde natur vejer tungere.  

- Hvis de to interesser kan forenes, ved at man flytter byggeriet væk, så er det jo til fordel for alle, siger Cecilia Lonning-Skovgaard til TV2 Lorry.

Venstres spidskandidat ved det kommende kommunalvalg, Cecilia Lonning-Skovgaard.
Venstres spidskandidat ved det kommende kommunalvalg, Cecilia Lonning-Skovgaard.
Foto: NIels Ahlmann Olesen - Scanpix

Hun understreger dog samtidig, at Venstre på ingen måde har i sinde at bakke ud af den politiske aftale omkring Amager Fælled, som partiet i sin tid var med til stemme igennem tilbage i 1992.

- Den står vi fuldstændig ved. Men hvis der her er et alternativ, der kan løse den nærmest gordiske knude, som vi har lige nu. Så vil vi ikke stå i vejen for at få det undersøgt, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Du har læst en artikel fra TV 2 KosmopolSpørg Os - Afstemning

_


Vis mere
Rotte

Rotteekspert: Skraldekoks i København kan inden længe blive et problem - særligt et sted er sårbart

AR

Lever for blå blink:
Hvordan kan 112-fotografer være fremme før politiet?

Vis mere